Foto van een Schuitemaker Robusta 205. Laatste foto van deze combinatie gemaakt in september vorig jaar. Mest uitrijden stopt bij deze loonwerker, tank wordt verkocht. Was een fijne combinatie om mee

Schuitemaker Robusta

+2
mrpieter
Foto van een Schuitemaker Robusta 205. Laatste foto van deze combinatie gemaakt in september vorig jaar.
Mest uitrijden stopt bij deze loonwerker, tank wordt verkocht. Was een fijne combinatie om mee te werken.

Reacties

+10
Pieter Buren
Ik weet nog wel iemand voor die tank. Dan kan die zijn capaciteit verdubbelen van 20 kuub naar 40 kuub. Heeft hij een paar jaar terug ook al gedaan. Toen van 10 naar 20 kuub. Rijdt op Fendt trekkers😉
+1
worteljcb
@Pieter Buren Tjah dan moet die trekker ook mee denk ik om de capaciteit te verdubbelen 😇😋
+1
mrpieter
@worteljcb trekker blijft, alleen tank weg. Tank is 14 jaar oud.
catfan55
Wat is de reden om hier mee te stoppen Pieter?
mrpieter
@catfan55 ik ben sinds deze winter wat anders gaan doen. Gewoon 4 dagen in de week, gewone werktijden, nog geen 10 minuten van huis af, dag mee of dag minder van alles is mogelijk.
Op achtergrond voorstel gedaan om de tank over te nemen maar dat bleek niet bespreekbaar.
T60401
@mrpieter en zo gaat er steeds meer personeel de landbouw uit. 😒
+2
mrpieter
@T60401 Eigen agrarisch bedrijf groeit dus dat vraagt ook meer van mijn tijd.
Die geregelde tijden zijn trouwens ook nog agrarisch gerelateerd, bouwen van automatische plantmachines.
casejxu
Quote Reactie van @mrpieter:
automatische plantmachines

Wat planten ze dan?
+1
mrpieter
@casejxu tts-transplanter.com/ van alles wat in een tray groeit
casejxu
@mrpieter interrast. Buurman heeft een zelfrijder gemaakt met 6 plant units erop jaren terug. Weet niet of daar ook dit merk op staat
T60401
@mrpieter Aanverwanten agrarische sector zijn zeer veel mensen werkzaam. Alleen hebben ze dat in den haag niet in de gaten. Daar komen ze pas achter als er geen boeren meer zijn.
catfan55
@mrpieter Jammer zoiets! Ook dat het gewoon niet bespreekbaar is. De tank gaat dus weg omdat er geen mannetje meer voor is? Lijkt het mij toch de beste situatie dat iemand er gewoon mee door gaat.
+4
casejxu
@catfan55 ik ga en wil niemand beschuldigen maar klinkt wel beetje dubbel. Vaste mannetje gaat weg omdat ie andere dingen heeft maar vervolgens wel de tank over willen nemen om er zelf mee aan de gang te gaan? Of het moet puur eigen gebruik zijn dat kan ook nog
+1
mrpieter
@casejxu verhaal steekt heel wat anders in elkaar.
Ik was vaste ingehuurde man voor deze tank, dat klopt. Maar onder andere vanwege eigen bedrijf thuis kan ik niet zomaar op ieder moment op komen draven wanneer dat dat nodig is.
Daarnaast kwam er via mij iemand anders mee aan dat hij wel extra werk en extra chauffeur voor de tank had en eventueel het bestaande werk er ook nog bij kon doen. Maar dat bleek niet bespreekbaar.
casejxu
@mrpieter ja dan snap ik t wel. Maakt het verhaal heel anders👌 klinkt ook heel bekend deels omdat ik vergelijkbaar doe. En als je zelf de planning heb er veel mogelijk is. Maar andere moeten niet denken dat ze je zomaar in kunnen plannen
Valtra man
@mrpieter dus de tank wordt wel verkocht, maar niet zomaar aan iedereen? Als je stop met een activiteit dan maakt het toch niet uit wie hem overneemt?
mrpieter
@Valtra man tank komt op veiling te staan
catfan55
@mrpieter Dat is toch eigelijk heel jammer Pieter. Misschien ook wat "hurt feelings" van je oude baas. Maar het werk ligt dus, spreek woordelijk, voor het oprapen. Alsnog niet het idee om door te zetten met een trekker en een tank en het werk als nog te doen?
+3
mrpieter
@catfan55 er is hier zo'n enorme verandering op komst in de agrarische sector door onder andere stoppers en groeiers die werk zelf gaan doen dat ik zo'n investering naast alle komende investeringen thuis beter even kan laten.
mdoornekamp
Mooie combinatie. Blijf je het inkuilen wel doen? Dat lijkt me nog lastiger te plannen dan mest rijden.
mrpieter
@mdoornekamp dat weet ik zelf nog niet hoe dat gaat lopen. Dat kan nog veel kanten op gaan om zo maar te zeggen 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Robusta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!