Foto van: mts mulder

Fendt 311

Foto’s
758
Video’s
23
Topics
13

Informatie over de Fendt 311

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 311.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 311, gezamenlijk zo&apos;n 14.413 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 311 - Motortoerental sensor voltage, defect?

Hallo, onze fendt 311 van ~1994 met de fendt 500 favorit cabine geeft geen toerental meer aan nadat ik een nieuwe starter heb gestoken, eerst kwam er een foutcode (5.1.0.5) als ik het mij goed herinner en 9990 toeren, geen wonder koper lag bloot van de 3 draden die naar de krukassensor lopen nu heb ik alle draden getaped tot waar ze wel weer goed zijn, geen foutcode meer maar geen toerental. Het blijft op 0 staan. Ik heb de 3 draadjes uitgemeten en op de middelste komt 7.34v een van de buitenste is massa. Als ik het stekkertje in de sensor steek en en dan meet ik het andere draadje krijg ik daar ~4.05v en dit is altijd gelijk, motor draaiend of niet blijft 4.05v. Is dat mogelijk? En dan meet ik weer op de andere buitenste draad en daar krijg ik dan 5.36v blijft ook altijd gelijk. Is dit een sensor die werkt op 12v of op 5 volt want nu weet ik het even niet meer? Zou dit dezelde sensor zijn als voor de aftakas? Alvast bedankt!

4 reacties


Fendt 311 - Hoe groot belang spoor breedte bij ploegen

Goede dag
ik overweeg een ploeg aanteschaffen heb mij even verdiep wat daar bij komt kijken heb even naar mijn trekker gekeken nu blijkt dat de spoorbreedte van de voor banden breeder staan zo 14cm totaal is dat groot probleem ?
Of maakt dat niet zo veel uit ?

146 reacties


Fendt 311 - Revisie hoofdrem cilinder fendt 311 lsa

Hoofdremcilinder voorzien van nieuwe keerringen en ook schoongemaakt er viel een kogeltje uit met een koperen pennetje ,zie foto weet niet meer hoe die erin moet
weet iemand hoe dit zit

0 reacties


Fendt 311 - Mazoutpomp verminderen (minder brandstof)

Hallo, we willen onze 311 een beetje minder mazout laten geven. Toen we deze tractor kochten pakte ie nooit echt goed op vooral aanzetten was lastig maar we hebben er nooit echt iets aan gedaan. Een paar maand geleden hadden we een afgebroken boutje aan die mazoutpomp en ze hebben ze eraf gehaald en in een bedrijf laten herstellen ze hebben ze blijkbaar ook meer mazout laten geven, nu pakt ie heel goed op maar hij rookt wel vrij veel bv. Je trekt op en de rook blijft wel een minuut hangen ook als je hem start draaid ie maar 470 toeren en als ie warm is dik 700. Nu was mijn vraag welke schroef ik nu moet gaan uitdraaien?

4 reacties


Fendt 311 - Elektrische hefinrichting negatief geschakeld

De elektrische hefinrichting van de 311 is er mee gestopt. Kan het systeem wel bedienen middels de hydrauliek hendel, dus het is een elektronisch probleem. De rode lamp op het bedieningspaneel brandt ook niet meer.
Nu heb ik met een multimeter de waardes nagemeten wanneer ik aan de hef/Daal knop draai, maar dan. Er anderen het aantal voltage niet (zit rond de 13,9V). Verder is de massa doorgeleid naar de hef/Daal schakelaar. Is dat correct? Ik zie nu dat de plus namelijk doorverbonden is middels een extra zekering. Ik zal een foto posten ter verduidelijking.

Mijn vragen: klopt het dat de massa op de schakelaars staan en heeft iemand de gouden tip wat ik nog zou kunnen proberen of uitzoeken waardoor de hef niet meer werkt?
Bedankt.

7 reacties


Fendt 311 - Uitlaat Spruitstuk klem gezocht!

Gezocht

Klem waarmee de 2 delen van het spruitstuk aan elkaar zitten geklemd

Zie foto

3 reacties


Fendt 311 - Fendt 311 aftakas schakelt elektrisch niet meer in, wat kan er aan de hand zijn.

Hoi Fendt specialisten, ik heb een probleem met een Fendt 311 waar de aftakas achter niet meer elektrisch inschakelt, nieuwe computer die is omgenummerd maakt geen verschil, en het lijkt me sterk dat ineens beide pto knoppen stuk zijn (2e op spatbord), de relais vervangen en zekeringen zijn heel, zit er nog ergens een veiligheid die roet in het eten kan gooien?

6 reacties


Fendt 311 - Remventiel maakt druk zonder de pedaal in te drukken.

Onze fendt 311 model zoals een 500 maakt soms een sissend geluid,
als je de rem indrukt is het even voorbij daarna begint het gelijk opniew.
we denken dat het van het remventiel achterop komt, als we gelijk welke kar aan hangen en we drukken op de rem dan blijft die rem Aan de kar ingedrukt.
Wat zou er kapot zijn?
Of is het misschien iets anders?
Alvast bedankt.

8 reacties


Fendt 311 - Weet iemand de aanhaalkoppels vliegwielmoer en kopbout moeren van Fendt fix2 akd 311 z luchtgekoeld.

Ik ben op zoek naar de aanhaal momenten van kopbout moeren en vliegwielmoer van een Fendt Fix 2 akd 311Z

1 reactie


Fendt 311 - Ik heb een vraag over de versnellingsbak

Zijn er bij deze trekkers 30km uitvoeringen gemaakt? of is het mogelijk dat de laatste versnelling is geblokkeerd?

5 reacties


Fendt 311 - Waar op letten bij de aanschaf van een fendt farmer 311 of 312 lsa

Ik wil in de toekomst een fendt farmer 311 of 312 lsa gaan kopen van 1990 -1993 maar ik vroeg mij af waar je op moet letten bij deze trekkers. (aandachtspunten)

18 reacties


Fendt 311 - Motorblok gezocht, mwm 226-6b

Ik ben opzoek naar een gebruikte mwm 226b 6 cilinder motorblok voor onze fendt 311LSA.
weet iemand misschien waar ik er één kan vinden?

9 reacties


Fendt 311 - Kachel is stuk, verwijderen/vervangen

De kachel in onze Fendt is stuk. Wij willen graag weten hoe we deze kunnen maken en hoe we de kachel eruit kunnen halen. Heeft iemand hiervoor een handleiding? Of kun je laten weten hoe dit gaat?

27 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines