We hebben helaas nog geen technische specificaties van de F2L612.
Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de F2L612, gezamenlijk zo'n 82.777 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »
Kan ik iemand mij vertellen hoe dit mechanisme werkt? Het is een stockey en Schmitz maaibalk, maar ik krijg hem met geen mogelijkheid omlaag.
Wie weet waar ik die kan kopen .of laten maken.en heeft er iemand stroom schema
Bouwjaar van VIN 7460/357 voor kenteken aanvraag
Hoi , kan iemand mij het bouwjaar geven (1954-1956) van mijn Deutz no 2160590/91 ? Zou erg mooi zijn ivm kenteken aanvragen.
In de tank zit een zeef voor vuil op te vangen tijdens het tanken. en tegen het klotsen van de diesel in de tank .weet iemand waar ik die kan bestellen heeft er iemand foto van
gr marc
Ik heb een f2l612 gekocht heb er nieuwe gloeistiften in gedaan een hij rook alleen maat meer een start moeilijk als ik een stift ontkoppel dan start hij wel wat kan het wezen help
Gezocht rolbeugel voor mee trekker f2l612 alles aanbieden
Hallo ik heb een deutz f2l612 gekocht als ik het start met een koud start rook hij heel er en start moelijk als er even mee rijd stopt hij met roken en loop hij heel mooi en daarna start hij gewoon goed wat kan het zijn
Hallo ik zoek een maaibalk voor de deutz wie heeft er nog een liggen die ik op kan halen alvast bedankt
Hallo ik heb een deutz f2l612 gekocht met hef en vroeg me eigenlijk een paar dingen af
1 heeft tie een doordraaien aftakas
2 wat voor werk kan je er allemaal me doen kan je er een maaier achter hangen en welke dan
3 ik zoek nog onderdelen zo als een rolbeugel en een ondertrekhaak
Alvast bedankt
Ik heb laatste bij onze F2L612 de hydrauliek olie vervangen en alles schoongemaakt.
Als de trekker net draaid (koude olie) heft de hefinrichting prima bij laag toerental. Als ik een tijdje bezig ben (olie warmt iets op) moet ik toch flink toerendraaien om de hef omhoog te krijgen.
Zou het kunnen komen door dat ik er verkeerde olie voor heb gebruikt? OK HTT 22 zit er nu in.
In de hef heb ik een weidesleep hangen, zowel bij koud als warme motor
Groet, Len
Hallo allemaal ik ga zaterdag 17 april kijken naar een deutz f2l612/5nk en ik wou graag weten welke punten ik goed naar moet kijken ik hoor het graag alvast bedankt
Hallo,
Mijn F2L612 heeft vorig jaar een ander koppelingshuis gekregen met vertragingsbak. Hierdoor heeft de trekker een ander serienummer ingeslagen dan op het type plaatje van de originele trekker staat.
Wat is verstandig om nu door te geven aan de RDW het originele nummer (het originele koppelingshuis heb ik nog als reserve onderdeel) of het serie nummer van het koppelingshuis wat er nu in hangt?
Groet,
Len
Hallo,
Voor het aanvragen van het kenteken is het bouwjaar nodig. Deze is alleen niet ingeslagen in het typeplaatje. Ik weet dat je het evt kan afleiden aan de velgen. Deze zijn bij die van mij alleen niet origineel vanaf de fabriek.
Is er nog een andere manier waar ik het van kan afleiden?
Het is een F2L612/6 met een F2L712 motor. Dan is het de eerst D25 serie als ik het goed heb. Ik dacht dat deze van 1958 t/m 1959 zijn gemaakt.
Welk additief kan ik toevoegen in mijn Deutz F2L612/5? Ik heb enkele brandstofleidingen vervangen en de tank gereinigd. Nu wil ik voor de overige onderdelen graag nog een reinigend additief gebruiken. Wie heeft daar ervaring mee en wat is het best voor een ouwe diesel uit 1957?
Ik zoek een cilinderkop voor mijn deutz f2l612 1957 wie kan mijn helpen
Kleur nr deutz f2l612 bj 1957
Onlangs heb ik een F2L612 gekocht, uit 1957. Op de weg naar huis (rit van 15 km)bleek de dynamo erg heet te worden. Maar alles bleef draaien en we zijn thuis gekomen. Echter bij een volgende start kreeg ik 'm niet aan de praat. Er bleek ook een te lichte accu in te zitten (75Amp) die ik heb vervangen door een 95Amp, want bijladen deed hij dus niet. Bij controlemetingen kreeg ik geen spanning van de dynamo naar de accu. De dynamo is gedemonteerd en uit elkaar gehaald. Hij was volledig verkoold. De spanningsmeyer heb ik niet meer kunnen testen. Nu krijg ik het advies een wisselstroom dynamo te plaatsen, ik zie ook de voordelen daarvan.
Wie heeft ervaring met deze vervangingsklus en wil me tips geven over hoe ik dat moet aanpakken?
Hallo,
Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest om bij mijn F2L612 het bestaande koppelingshuis te vervangen door een met een vertraagbak er in. Het bestaande huis was beschadigd, en heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt om deze te vervangen door een met een vertragingsbak er in.
Alle lagers heb ik hierbij vervangen inclusief een nieuw loopasje voor de naaldlagers.
Na dat ik vandaag alles in elkaar had gezet en afgevuld heb met olie ging ik alles maar eens proberen.
Nu komt er alleen een geluid uit de vertragingsbak wat ik niet had verwacht het kreunt en piept als de bak loos draait en als de trekker rijd. Het stop als de koppeling wordt ingetrapt zowel tijdens het rijden als stilstaand, wat mij verbaast omdat de bak tijdens het rijden wel gewoon draait.
Ik vermoed dat het geluid ontstaan als de vermogen wordt gevraagd, dus kracht op de tandwielen en lagers komt.
Is iemand bekent met dit probleem? Of maken deze bakken altijd geluid?
Groeten,
Len
Hallo,
Na 2 jaar sleutelen, zandstralen, schilderen en motor revisie, ben ik mijn deutz terug aan het monteren.
Ik zit echter vast met de montage van de koppeling....
Zodra ik de koppeling terug in het vliegwiel plaats en begin met de 6 , M8 - bouten vast te draaien, die de drukgroep op zijn plaats houden, dan gaan de 3 'vingers' (waar later het druklager tegenaan moet komen ) volledig naar binnen richting vliegwiel... Tot tegen hun uiterste aanslag net zoals ze volledig ingedrukt zouden zijn bij het ontkoppelen .
Als ik nu de versnellingsbak aanbreng tegen de motor, dan kan ik bij dit type tractor Door De openingen kijken langs waar de koellucht wordt aangezogen, en zie ik dus dat het druklager bij ingedrukt koppelingspedaal bijlange niet raakt aan die 3 'vingers' die eigenlijk al volledig opgespannen zijn... Er is zelfs een 2 tal cm afstand tussen druklager en drukgroep'vingers' ....
Met andere woorden: in deze positie zonder pedaal in te drukken is er dus reeds ontkoppeld zonder dat er iets wordt gedaan....
Als ik nu de drukgroep monteer zonder koppelingsplaat, dan worden de'vingers' maar zeer weinig opgespannen en kan ik wel via het pedaal het druklager tegen de drukgroep vingers brengen "en" ook indrukken...
Ps: zowel de drukgroep als de koppelingsplaat zijn de originele die ik uit deze tractor heb gedemonteerd voor de restoratie. ..
Alles zit ook gemonteerd zoals voorheen, want ik heb destijds Veel foto's gemaakt om geen vergissingen te kunnen maken....
Iemand een idee? Of is er een bepaalde volgorde of werk wijze bij dit type koppeling???
Mvg. Kristof.
Afbeeldingen volgen straks.