Foto van: akkermopet

David Brown 990

Foto’s
452
Video’s
20
Topics
179

Informatie over de David Brown 990

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 990.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 990, gezamenlijk zo&apos;n 57.662 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Vooraanzicht
Zijaanzicht

Gebruikerservaring

Tja, er zijn betere

Actuele vragen Stel ook een vraag »

David Brown 990 - Gezocht een trekbek voor db990

Gezocht trekbek voor een Duitse david brown 990 wie heeft er een liggen

4 reacties


David Brown 990 - Hydraulisch stuur DB 990

Hallo,
ik zou een hydraulisch stuur willen plaatsen op mijn DB 990. Het is niet zo simpel om er een hydraulische stuurpomp op te zetten.
Mijn vraag: kan ik niet de oliedruk van de hydrauliek ervoor gebruiken ?
de vorige eigenaar heeft alle originele bedieningen eraf gedaan, heb nu 4 ventielen, één voor hef,één voor extra koppeling en 2 voor laadschop.
Moest ik nu van drukleiding naar orbitrol direct gaan, zou dat werken ?
Alvast bedankt!

33 reacties


David Brown 990 - koppeling in olie

Hallo, mijn 990 heeft een slippende koppeling, ik ga ze vernieuwen, ze is bij demontage niet perd totale, maar wel vettig.
Is er eigenlijk een oliekeerring of dichting voorzien van DB 990 aan vliegwielzijde.Ik heb 2 halve alu schelpen gedemonteerd en zie daar niets in. Op de krukas kan niets zitten want aanboutflens en krukas zijn één geheel ? Alvast bedankt

4 reacties


David Brown 990 - 2de versnelling werkt niet

Hallo, 2de versnelling van DB990 werkt niet, boite eruit gehaald, de circlips van de as gebroken en de 6 bronzen asspieën uitgevallen. Zou dit de oorzaak kunnen zijn. Alleen de vraag: kan ik de nieuwe circlips van 42 mm erop krijgen zonder de versnellingsbak uit elkaar te halen. Gr Rik

2 reacties


David Brown 990 - hef keuze knop doet niets.

Het asje wat aan de 3 standen keuze knop dethp, height, TCU. zit is naast het vorkje gekomen.Heeft het bij mij nog nooit gedaan. Hoe krijg ik die er weer tussen.

11 reacties


David Brown 990 - Kan niet meer ontkoppelen bij induwen pedaal

Tijdens het vervangen van een nieuwe motorblok heb ik eveneens 2 nieuwe koppelingsplaten geplaatst. Na montage van alle onderdelen merk ik bij het in werking zijn van de motor dat ik bij induwen van ontkoppelingspedaal niet meer kan ontkoppelen (induwen pedaal lukt wel maar vrij hard - veel weerstand. De versnellingspook in een versnelling plaatsen lukt dus niet meer.
De achterste cardankoppeling voor aandrijven machines lukt wel om te ontkoppelen en te schakelen. Voor ik alles demonteerde werkte dit allemaal prima. Wat zou ik verkeerd hebben gedaan ? Alvast dank voor eventuele raad hierover.

5 reacties


David Brown 990 - Mijn versnellings pook zit vast

Ik heb een Davitbraun met cabine
Nu zit mijn versnellings pook vast in de derde versnelling moet ik de cabine verwijderen om bij de gaffel te komen in de versnellingsbak en is dit veel werk

6 reacties


David Brown 990 - Frontlader aansluiten

Heeft er iemand foto's van waar de leidingen. Vertrekken op de achterbrug waarna ze naar de commandoblok lopen om de frontlader te bieden en de bak te kantelen. Bedankt alvast

4 reacties


David Brown 990 - Aftakas doet niets na vervangen koppeling

Ik heb een David Brown 990 door midden gehad voor het vervangen van de drukgroep en platen alleen nu doet de aftakas niets meer.. rijkoppelling werkt goed. Bij het splitten kwam de binnenste as mee naar buiten, deze kon ik er vrij eenvoudig weer in zetten alleen nu draait de stomp vrij rond met de hand in alle drie de standen. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

6 reacties


David Brown 990 - Hef werkt wel maar heeft geen kracht

Nieuwe olie
Nieuwe hydroliek pomp
Nieuw filter
Nieuwe Achterbrug
Plunges schoongemaakt
Maar helaas de hef kan nog geen grondbak omhoog tillen wat nu te doen

16 reacties


David Brown 990 - Lagers van drijfstang op krukas stuk

De lagerschelpen bevestiging van drijfstang 2de cilinder is stukgedraaid : reden gaatje van oliesmering dichtgeslipt door metaalvijlsel van lagerschelpen.
Waarop dien ik te letten bij het vervangen van deze lagers ( in welke handel kan ik deze bestellen?)

4 reacties


David Brown 990 - Hoeveel olie moet er in een david brown 990 als er een frontlader ophangt?

Hallo ik heb een david brown 990 gekocht met frontader. Nu is mijn vraag hoeveel olie er in moet, moet er meer in voor de frontader of niet? De tractor heeft weinig kracht op de frontader en kan amper 200kg heffen.

groeten Jennes

10 reacties


David Brown 990 - de hefrichting van mijn david brown doet het niet

Ik heb gelezen dat er een klepje zit achter de hef hendel zit die heb ik open gemaakt
toen ik hem open maakte zag ik een kapotte ring leggen ik heb een nieuwe besteld maar ik weet niet die moet
kan iemand me misschien verder helpen

6 reacties


David Brown 990 - Werking verschillende hydrauliek bedieningen

Hallo, ik heb 2 david brown’s 990, elk met een verschillende originele hydrauliek bedieningsblok op. Ik wil één tractor verkopen maar de handigste/beste hydraulische blok houden, nu is mijn vraag hoe ze werken en welke de beste is?

-foto1, 3weg bediening
Zijn schuiven hangen vast dus ik weet niet hoe deze werkt? Hing vroeger een frontlader aan de hydraulische darm.

-foto2, 4weg bediening
Deze werkt maar ik snap niet helemaal hoe deze werkt, hij heeft 4 standen, in 2 standen gaat de lift werken en in de andere 2 standen hoor je hem hydraulische druk opbouwen. Ook vertrekt vanaf deze blok 1 leiding die opsplitst, 1 kant gaat naar een ventiel, de andere kant gaat naar een kraan, van de kraan terug de tractor in met een T stuk en dan loopt die Verder naar ook een ventiel (soort retour?) waarom dan die kraan?

Dus iemand die juist weet hoe deze bedieningen werken, voor wat deze juist dienen en welke de beste/meest bruikbare is om zelf te houden?

Alvast bedankt

4 reacties


David Brown 990 - Afstelling brandstofpomp veertje CAV DPA

Goedemorgen,

Ik heb de o ringen aan de stop en gasschuif vervangen. Helaas bij het demonteren van de deksel schoot het veertje los voor dat ik de kans had de gaten te bekijken. Aan de slijtage dacht ik te zien dat het veertje aan het gat het dichtste bij het scharnierpunt aan de bovenkant hoort en in het middelste gat van het plaatje in de pomp. Het betreft een 3248F820 pomp. Het afstellingnummer staat er helaas niet op. Alleen het type en serienummer. Is er iemand die mij kan bevestigen of deze afstelling de juiste is? Bij voorbaat dank!

0 reacties


David Brown 990 - David brown 990 selematic soort remmen

Hallo, ik heb een david brown 990 selematic gekocht, 1 wiel hangt vast.. denk dat hij met de handrem een jaar lang heeft opgestaan.. heb de remstang losgemaakt, de rem beugel die uit de trompet komt, terug geklopt.
heb ook al een ketting aan de band gehangen en omhoog getild, tractor meter gesleept, ik versnelling gezet al lopend maar niks helpt en hij blijft muurvast zitten.

Nu mijn vraag: ik vermoed dat ik vanachter de plaat met (vuldop) eraf ga moeten halen.. het zijn olie remmen vermoed ik? Hoe zou ik ze weer los krijgen? Iemand tips? Hoor het graag..
Dankjewel voor de hulp al👍🏼

1 reactie


David Brown 990 - Witte rook, herrie motor, blijft roken na stoppen motor

Van de week nog kleine zandbak gesleept met een bandje erachter, niks aan de hand, liep perfect, rookte niet.
Net de motor gestart om pak hooi van de aanhanger te halen en hij rookt ( witte rook) en kabaal motor... Motor meteen uitgezet, bleef witte rook uit uitlaat komen. Olie nagekeken en toen ik vuldop eraf haalde, wat witte rook uit de opening, olie genoeg op vulstreepje maar wel erg donker.
Motor liep 3 dagen terug perfect, goed weggezet, dus absoluut niks gebeurd, erf hier is afgesloten rondom dus niemand kan erbij geweest zijn, vooral niet met loslopende waakhond 😉. Dus voor mij mysterie...
Aangezien zijn leeftijd hoop ik niet dat motor naar gort is zomaar plots?
Dacht misschien nog warmte??? maar dan zo'n kabaal maken?

14 reacties


David Brown 990 - Water uit spruitstuk bij starten

Hallo, ik heb een david brown 990 van ‘n kennis staan, als je hem start lekt deze water uit het spruitstuk/ uitlaat, water van de radiator zakt ook, iemand enig idee wat dit kan zijn? Scheur in ‘t blok? Koppakking? Hoor het graag.. de kop gaat uiteraard van de blok af moeten maar ik vraag hier alvast wat raad.

1 reactie


David Brown 990 - Welke olie in versnellingsbak/hydrauliek

Beste mensen,
Het instructie boekje spreekt van 20w30 of 20w40 in de bak en hydrauliek.
In de forums spreken ze van STOU olie van 15w40
Heeft iemand een idee wat ik kan gebruiken?
groet
Kees

7 reacties


David Brown 990 - Instructieboek David Brown 990 selectamatic

Beste mensen,
Ik heb hier een instructieboek voor de 990, zal ik dat delen of is daar geen behoefte aan? Ik ben nieuw bij deze club,

17 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle David Brown machines