Foto van: Deutz-5006

Deutz D30

Foto’s
162
Video’s
3
Topics
64

Documenten

Deutz F/L812 Werkplaatshandboek

168 pagina’s, 27.85MB

Deutz D25.2 D30 D30s Bedieningshandleiding

195 pagina’s, 15.88MB

Informatie over de Deutz D30

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de D30.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de D30, gezamenlijk zo&apos;n 5.604 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Een zeer goede en rendabele trekker.
Pluspunten
+ maakt mooi geluid
+ loopt 25km/h
Minpunten
- Wat moeilijker in de bergen
Sinds half juni 2017 trotse eigenaar van deze mooie 2-cilinder
Pluspunten
Klein, compact, eenvoudige techniek
Minpunten
Met 30 PK niet de sterkste
met 20 km/u niet de snelste
Was mijn eerste restauratie project
Pluspunten
Compact
Simpele techniek
Minpunten
Vaak lang zoeken naar onderdelen
Veel niet te krijgen

Gebruikerservaring

Een zeer goede en rendabele trekker.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Deutz D30 - Op zoek naar werkplaats handboek

Hallo,

Ik ben op zoek naar het werkplaats handboek voor de deutz d30.
Er is een lekkage in mijn hef en wil graag uitzoeken hoe ik de manchet van de hef cilinder kan vervangen. Hopen dat ik daar mijn probleem kan oplossen.

Groet, Kaspar

0 reacties


Deutz D30 - Chassisnummerplaat weg. geen papieren

Chassisnummer is weg. geen papieren. hoe papieren bekomen?

13 reacties


Deutz D30 - Waar kan ik het chassisnummer terug vinden van een deutz D30?

Waar kan ik het chassisnummer terug vinden op een deutz D30?

5 reacties


Deutz D30 - Waarop te letten bij de aankoop

Beste leden,
Ik sta op het punt een boîte met trompetten aan te kopen voor mijn Deutz d30. Hebben jullie nog tips waarop ik moet letten bij de aankoop.

0 reacties


Deutz D30 - deutz D30 1962

Hallo weet er iemand de ralkleur van de deutz D30 1962

4 reacties


Deutz D30 - Beste tractorfan’s Wie heeft er ervaring met een regelventiel want ik heb mijn hef wel weer werkend maar hij gaat alleen omhoog als ik er

Beste mensen van mijn Deutz D 30 S werkte de hef niet meer en de olie was ook steeds weer verdwenen, maar lekte niet naar buiten weg.
Alle olie verdween in de achterbrug, hefdeksel er af gehaald bleek de leiding afgebroken te zijn, weer gerepareerd en in elkaar gezet, nieuwe olie in de hef nieuwe olie in de achterbrug, nu heft hij wel maar alleen met tegendruk en zakt ook alleen maar met tegendruk dus als ik erop ga staan gaat die netjes omhoog en zakt die ook weer, maar als er niets in hangt doet hij ook niet wat.
Mijn vraag zit dit probleem in het regelventiel?

0 reacties


Deutz D30 - Maaibalk Deutz d30

Hallo ik heb een maaibalk gevonden van een Deutz d15 past deze ook op een Deutz d30 zo ja wat is ongeveer de waarde van zo een maaibalk

Alvast hee erg bedankt voor een reactie terug

Mvg jean

0 reacties


Deutz D30 - Kabelboom deutz

Hallo mede eigenaren van een Deutz d30

Ik had een vraag ik wil me in mijn Deutz d30 een gloed nieuwe kabelboom leggen alleen heb geen boekje ofzo met alle tekeningen in nu wilde ik vragen of iemand mischien zo een boekje voor de Deutz te koop heeft of mischien foto’s kan maken voor me

Mvg jeannot

1 reactie


Deutz D30 - Lagers in de versnellingsbak vervangen

Beste leden,
Ik heb een probleem met mijn versnellingsbak. Ik ben bezig met de lagers te vervangen, nu heb ik de lagers van de bovenste as al los en vervangen zoals je op de foto's kunt zien maar nu zit ik nog met de onderste lagers die ik niet los krijg. Nu heb ik in de boek al gekeken maar daar is precies als dat vast zit met een bout, maar ik krijg deze niet los. Is er hier iemand die mij kan zeggen hoe ik deze kan los krijgen zodat ik ook deze lagers kan vervangen??

13 reacties


Deutz D30 - Welke Groote van maaier

Beste forum leden, ik heb thuis een Deutz d30 gerestaureerd maar nu ben ik nog opzoek naar een maaier voor hier achter te hangen om mijn paarden weides uit te maaien, maar nu vroeg ik me af welke breedte van maaier zou ik aan mijn tractor kunnen hangen en ik heb ook nog een Porsche standaard ap staan zou deze trekker die maaier ook kunnen trekken???

22 reacties


Deutz D30 - Versnellingsbak lagers vervangen

Beste leden mijn lagers in de versnellingsbak zijn versleten, nu wouw ik deze vervangen, zoals je kunt zien op bijgevoegde foto heb ik de bovenste deel al los en zijn deze lagers al vervangen. Maar het probleem zit hem in het onderste gedeelte, deze krijg ik niet los, is er iemand die mij hier kan bij helpen hoe ik deze los moet krijgen zodat ik ook deze lagers kan vervangen??

1 reactie


Deutz D30 - Storing in de clingelateur

Ik heb dan nu toch maar een Clingelateur 4P 12V Electronisch gekocht maar nu was ik bezig met deze aan te sluiten en ben ik op een probleem gestuit de knipperlichten werken maar als ik nu op mijn claxon knop duw dan begint de clingelateur ook te werken terwijl mijn knipperlichten uit staan??? Ik heb de clingelateur als volgt aangesloten 31 is de massa, 49 heb ik een kabel gelegd van de 15 op het contact slot (Dit is dan zogezegd de voeding??), en dan de c heb ik nog niet aangesloten maar normaal zit deze aan het controle lampje, wie kan mij zeggen wat ik verkeerd heb gedaan??? Want mijn pinkers gaan normaal alleen de clingelateur werkt nu ook als ik mijn claxon laat gaan maar de lampen branden wel niet.

Ik heb de massa van de claxon en van de clingelateur al rechtstreeks gehangen aan de baterei maar mijn probleem blijft zich voordoen

Ik heb ook mijn claxon drukknop al los gehaald van het dashboard maar dan is het probleem ook niet opgelost

Zowel de clingelateur als de claxon en de drukknop en de pinker schakelaar zijn nieuw

Is er misschien nog een andere manier waarop ik de clingelateur kan aansluiten of weet iemand misschien wat ik verkeerd heb gedaan??

14 reacties


Deutz D30 - Knipperlicht schakelaar controle lamp aansluiten

Beste leden,
Ik ben bezig met het aansluiten van mijn knipperlichten en de schakelaar, nu de schakelaar gaat maar het lampje dat er inzit krijg ik niet aangesloten, kan iemand mij hier bij helpen

1 reactie


Deutz D30 - Hoe Spannings regelaar aansluiten

Beste leden, Weerderom vraag ik om jullie hulp ik zit in de laatste stap in de renovatie van mijn Deutz nu zit ik alleen nog met deze spanningsregelaar hoe moet ik deze aansluiten zoals je op de foto ziet liggen er twee draden op de blauwe komt uit in mijn dashboard(wat die daar doet of waarop ik die moet aansluiten is nog een raadsel) en de rode komt uit aan de startmotor nu weet ik niet welke kabel er links moet en welke er rechts moeten? En weet er iemand ook welk type riem er moet opleggen?

13 reacties


Deutz D30 - Op welke manier hebben jullie je flikkerlamp gemaakt

Beste leden,
Op welke manier hebben jullie je flikkerlamp gemaakt op jullie tractor?
Gewoon op het spatbord gemonteerd of hebben jullie een stang aan de traktor vastgemaakt met daarop de lam??

10 reacties


Deutz D30 - Welk stoplicht hebben jullie?

Beste leden,
Ik heb mij onlangs een paar achter lichten besteld voor mijn deutz d30 (zie foto) maar nu ik ze heb uitgepakt zit ik een beetje in de knoei omdat deze enkel een achterlicht hebben en geen stoplicht hebben. En zonder stoplicht ga ik niet door de keuring geraken met mijn tractor. nu is mijn vraag hoe hebben jullie dit opgelost of hebben jullie een alternatief licht voor mij??

19 reacties


Deutz D30 - Gezocht: Kopelingsgaffel

Wie kan mij helpen aan een koppelingsgaffel van de deutz d30 die het druklager aanduwd?

4 reacties


Deutz D30 - Hoe traktor verlichting aansluiten

Beste forumleden Ik zit met mijn handen in het haar inverband met mijn verlichting op mijn deutz d30.
Ik heb namelijk een Contactlichtschakelaar 0-1-2-3 gekocht en aangesloten zoals ze mij het hadden gezegd op het forum dus
30 is de plus van de accu
56b is dimlicht
56a is groot licht
58 is gewoon licht
57 is gewoon licht
15 en 54 werken enkel als je de sleutel indrukt
Maar als ik nu op de stand 2 draai dus het gewoon licht dan brand mijn dimlicht en mijn gewoon licht als ik de sleutel verder draai naar stand 3 voor mijn mistlampen dan brand gewoon al mijn lampen en mijn linker voorlicht en mist licht branden zwakker dan de rechter zijde, Ik heb wel de draden van de linker lamp samen laten komen in de rechter lamp en ben dan zo verder gegaan met 3 voedings kabels en een massa. Zou dit er iets mee temaken kunnen hebben??

10 reacties


Deutz D30 - Hoe Contactlichtschakelaar 0-1-2-3 aansluiten

Beste leden ik zit met mijn handen in het haar in verband met mijn Contactlichtschakelaar ik krijg deze maar niet aangesloten. Ik heb hier cijfers opstaan maar ik krijg niet door gemeten welke draad ik waar moet opzetten, daarom vraag ik jullie hulp.
Dit zijn de cijfers die erop staan
30 30
56b 56a
58 57
15 54
Ik denk dat de 30 de plus van de baterei is. In bijlage vind je ook een foto van de desbetreffende schakelaar

13 reacties


Deutz D30 - Welke clingelateur ? ??

Beste forumleden
Ik ben momenteel bezig met de elektriciteit van mijn deutz d30 alleen mis ik een clingelateur nu wou ik mij eentje bestellen maar er staan zoveel varianten op het internet dat ik nu in de war ben welke ik moet hebben.
Hier zijn de opties
1 Clingelateur Mechanisch 3poot
2 Clingelateur 3P 12V
3 Clingelateur 4P 12V Electronisch
4 Clingelateur Electronic LED
Die laatste neem ik aan dat ik niet moet hebben aangezien ik geen led heb.
Kan iemand me ook is uitleggen wat het verschil is tussen deze 3 en welke ik moet hebben voor mijn tractor???

11 reacties


Deutz D30 - Welke clingelateur ? ??

Beste forumleden
Ik ben momenteel bezig met de elektriciteit van mijn deutz d30 alleen mis ik een clingelateur nu wou ik mij eentje bestellen maar er staan zoveel varianten op het internet dat ik nu in de war ben welke ik moet hebben.
Hier zijn de opties
1 Clingelateur Mechanisch 3poot
2 Clingelateur 3P 12V
3 Clingelateur 4P 12V Electronisch
4 Clingelateur Electronic LED
Die laatste neem ik aan dat ik niet moet hebben aangezien ik geen led heb.
Kan iemand me ook is uitleggen wat het verschil is tussen deze 3 en welke ik moet hebben voor mijn tractor???

2 reacties


Deutz D30 - Welk kleurnummer deutz D30

Hallo ik had een vraag ik heb pas een deutz d30 aangeschaft en wil hem hier en daar wat bijspuiten maar ik weet niet welk kleurnummer de groene kleur van d30 is ook zou het handig zijn om het kleurnummer van de rode kleur van de velgen van de d30 te weten.

Alvast bedank en ik hoop op wat reacties zodat ik verder kan met het spuiten

Mvg. Deutz fan1

3 reacties


Deutz D30 - Is voor de hefinrichting Kroon automatische versnellingsbakolie te gebruiken?

Het oliepijl in de hefinrichting van mijn Deutz D30 moet aangevuld worden. Wat gaat er mis als ik Kroon olie gebruik die bestemd is voor automatische versnellingsbakken.

3 reacties


Deutz D30 - Is voor de hefinrichting Kroon automatische versnellingsbakolie te gebruiken?

Het oliepijl in de hefinrichting van mijn Deutz D30 moet aangevuld worden. Wat gaat er mis als ik Kroon olie gebruik die bestemd is voor automatische versnellingsbakken.

5 reacties


Deutz D30 - Is voor de hefinrichting Kroon automatische versnellingsbakolie te gebruiken?

Het oliepijl in de hefinrichting van mijn Deutz D30 moet aangevuld worden. Wat gaat er mis als ik Kroon olie gebruik die bestemd is voor automatische versnellingsbakken.

0 reacties


Deutz D30 - Elektriciteit aansluiten Deutz d30

Beste leden,
Ik ben u zover dat ik aan de elektriciteit van mijn deutz d30 ga beginnen. Maar ik ken weinig van elektriciteit in het algemeen, weet iemand misschien hoe ik mijn gloei trekschakelaar moeit aansluiten en dan weet ik ook niet juist hoe ik mijn gloei controle oog moet aansluiten. Is er hier misschien iemand die mij dit even kan uitleggen? Want ik heb hier al op het forum gezogd maar zonder resultaat

22 reacties


Deutz D30 - Welke olie in mijn deutz d30

Ik ben mijn deutz d30 aan het restaureren nu ben ik al zover dat ik overal nieuwe olie in moet doen. Maar nu weet ik niet welke olie ik moet gebruiken. Ik heb wel nog een vat mobil super tm 1000 x1 15w40 staan maar mag ik deze zomaar in mijn tractor doen. En wat is eigenlijk het beste voor zo een tractor synthetisch of half synthetisch

10 reacties


Deutz D30 - Overhitting en slecht starten bij bedrijfstemperatuur

Hallo, Ik heb n deutz d30 met f2l712 motor die na verloop van tijd en bij hogere toerentallen, licht belast, erg heet wordt en dan ook erg slecht start. Starten bij koude motor is geen enkel probleem.
Ik heb ondertussen de koelribben van de cilinders en cilinderkoppen goed schoongemaakt maar t probleem blijft terug komen.
Wat is hier de meest waarschijnlijke oorzaak van? Of zijn de zuigers vervormdt waardoor ze steeds moeilijker op en neer kunnen? Evt revisie noodzakelijk?
Bij voorbaat dank voor het meedenken. Ben zelf geen Deutz kenner

22 reacties


Deutz D30 - Hoe controle brandstof pomp

Beste,
Hoe kan ik het beste controleren als mijn brandstof pomp van mijn Deutz d30 nog werkt en als deze niet vast zit. Volgens de vorige eigenaar zou deze niet vastzitten maar de tractor heeft al een paar jaar stil gestaan. Daarom wou ik dit is even controleren maar hoe kan ik dit het beste doen zonder dat ik de boel naar de Filistijnen help?

17 reacties


Deutz D30 - Hoe mijn Stuur demonteren

Beste,
Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een deutz d30. Nu heb ik het idee gekregen om deze te gaan renoveren maar nu stuit ik al direct op een probleem, ik krijg mijn Stuur niet los ik heb al veel gedemonteerd maar krijg dit gewoon niet los. Is er iemand die mij kan verder helpen.
Mvg maarten

8 reacties


Deutz D30 - Hoe vervang ik het achterwiellager ( speling op het wiel)

Durf er zomaar niet aan te beginnen , zonder eerst wat tips te krijgen.
Zou de hele as er af moeten , of alleen de steekas eruit?

5 reacties


Deutz D30 - Documenten, inschrijving, keuring, verzekering

Beste,
Ik ben in het bezit gekomen van een deutz D30 uit 1962. (ooit in belgiê aangekocht)
Ik bezit geen enkel document van deze tractor, ken wel de vorige eigenaar maar deze is uiteraard niet de eerste eigenaar. Het chassisnummer is terug te vinden.
De politie is het verlies van de documenten al komen vaststellen en heeft me 2 documenten gegeven: één voor een dealer en één voor DIV. De dealer beweert dat ik deze tractor niet kan inschrijven aangezien er voor 1968 geen PVG werd meegegeven.
Wat staat me te doen bij dit alles, ik wil hem graag in het verkeer krijgen op een reglementaire manier.
Groet Luc

10 reacties


Deutz D30 - Diesel verbruik tijdens het rijden

Ik heb een vraag!
Ik heb mijn deutz d30 de motor van gereviceerd.
koppen gereviceerd de cilinders en zuigers zijn vernieuwd maar nu wil wel weten hoeveel hij verbruikt per km.
de laaste tijd drinkt hij iets meer kan dat komen doordat hij allemaal nieuw spul heeft? Ik heb 500 km er mee gereden en ben 35 liter kwijt en ik rijd 30 km.

23 reacties


Deutz D30 - Idee voor een Frontgewichthouder Deutz D30?

Voor mijn D30 zoek ik iets waarmee ik de voorkant zwaarder kan maken. Er zit een mooie vangmuil voor op, iemand een idee of voorbeeld hoe je deze kunt gebruiken om de voorkant te verzwaren? De tractor komt nogal snel omhoog aan de voorkant wanneer je bijv. een sleep of grondbak er achter hangt.

17 reacties


Deutz D30 - Remtrommel D30 verwijderen

Vanochtend heb ik de wielen van de trekker gehaald omdat de ene rem direct blokkeert als je remt (rechts) en de linkerrem doet nagenoeg niets. Ik moet denk ik iets in de remtrommel afstellen met veertjes of iets dergelijks. Maar ik krijg met geen mogelijkheid de remtrommel er af? Zit hij ergens geborgd? Kan er in de franse manual niet iets over vinden dat mij helpt. Iemand een idee hoe je deze loskrijgt?

5 reacties


Deutz D30 - Dynamo vervangen?

Zoals het er naar uitziet werkt de dynamo van mijn onlangs aangeschafte D30 niet. De accu wordt niet opgeladen. Is er iemand die ervaring heeft met een vervangingsdynamo? Kun je ook een autodynamo gebruiken?
Ik meen een gelijkrichter te zien zitten tussen de dynamo en de accu. Kun je die met een moderne dynamo omzeilen?

7 reacties


Deutz D30 - Hard geluid in cilinderkoppen, ook bij warme motor

Onlangs een Deutz D30 gekocht.
Nu weet ik dat, wanneer een diesel koud gestart wordt, het geluid uit de cilinderkoppen nogal hard klinkt. Mij is verteld dat de motor dan veel compressie heeft en dus gezond is.
Zo ook bij deze Deutz D30. Alleen als de motor warm is dan hoor je de cilinder(koppen) nog steeds enorm hard "klonken".
ik heb van iemand begrepen dat dit normaal zou zijn voor een D30, de compressie van deze Deutz zou veel hoger zijn dan een bijvoorbeeld een D25. Kan iemand dit bevestigen?
Mocht bovenstaand verhaal waar zijn, kan ik het geluid dan stiller krijgen door de compressie te verlagen? Aan PK's heb ik nl. geen behoefte.

Ik ben benieuwd naar de reacties,
Greetz,
Ben

26 reacties


Deutz D30 - Schakelen tijdens het rijden

Beste,
is het mogelijk om te schakelen tijdens het rijden? van 3 naar 4
want dan krijgen wij knarsetanden en krijgen hem er niet in?

23 reacties


Deutz D30 - Komt veel rook uit trekt langzaam op

Heb laatst een deutz d30 gekocht maar rookt heel veel en trekt langzaam op zou dat te maken hebben met dat hij te veel olie krijgt.
Stationer niet veel rook alleen veel bij op trekken.

6 reacties


Deutz D30 - sper-hendel

Marcus1 ben de bezitter van d30 motor 812 De sperhendel heeft geen weerstand meer, kan hem van links naar rechts bewegen zonder weerstand te voelen. Ik wil de rechterachteras demonteren en kijken wat er juist mis is.
Kan ik deze in zijn geheel demonteren,as+gietijzeren trompet, of moet ik eerst de binnenas demonteren?
Heeft hier iemand ervaring mee.

4 reacties


Deutz D30 - inhoud brandstof tank

Hoi, mijn trekker wil slecht starten en als hij dan start komt hij niet op volle toeren. Dus brandstof probleem dacht ik.

Op zoek naar een dieselfilter: ik kon deze nergens vinden ? Waar zit deze bij d30 ?

Onder in de tank, waar de brandstofleiding aan zit, zit een soort pennetje met een veer en schuif eromheen. Ben er niet uit wat het is ? Wat moet er voor zorgen dat die schuif open gaat ( ingedrukt wordt ) hoort er ook een filter in de tank te zitten )

9 reacties


Deutz D30 - Restauratie

Beste lezers,

Ik sta op het punt een Deutz D30S aan te schaffen.
Motorisch lijkt hij in orde te zijn, start vlot en verbruikt geen olie.
Er is wel enige opknapwerk aan:
- de volledige elektrische bedrading moet nagekeken worden (lichten ed. werken niet meer)
- behoorlijk wat roest op de vooras
- lekken van de hydrauliek, anderzijds werkt de lift wel nog goed
- Handrem stuk.
- Schakelen werkt goed maar de versnellingspook hangt erg los. (hoe komt dit?)

Als jullie willen kan ik jullie enkele foto's bezorgen.

Mijn concrete vraag is echter:

Wat zijn bij de restauratie (in grote lijnen) de belangrijkste stappen die ik (eerst) moet ondernemen?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Arne

6 reacties


Deutz D30 - 30

Sindskort komt er onder het dashbord een vreemd fluitend geluid als mijn deutz D3030 als deze stationair loopt, bij belastingverhoging verergerd dat geluid aanzienlijk, ik vermoed dat de toerenteller dit geluid veroorzaakt, heeft iemand hier ervaring mee en hoe dan te handelen om dit geluid te stoppen.

5 reacties


Deutz D30 - koppelingsplaten

Beste kenners,versnelling is er inmiddels uit,Koppeling werkt echter niet,jaar of 5 geleden andere platen erin laten zetten,rij der echt heel weinig mee,alleen over het strand en boot naar de kust brengen,20 liter diesel per jaar,de laatste 3 jaar kreeg ik de bak alleen in 3 en 4,nu dus in geen een,is het moeilijk om de platen zelf te vervangen,en kan het dat ze zo snel op zijn,mvg Arnout

10 reacties


Deutz D30 - vastgelopen versnelling,koppelingplaat

Vrienden,mijn DeutzD30 staat op het strand van Zantvoort met versnellingsbak probleem,samengevat hoe:probeerde de bak in low gearing te zetten en in de 3,helaas sloeg de gehele bak vast,geen beweging in versnelling te krijgen,eerst pakte de koppeling nog wel,nu ook niet meer,heb 2 jaar geleden nieuwe platen laten zetten,wat te doen,staat niet goed en moet dringend weg daar,aangezien die vast in versnelling staat kan ik ook niet slepen.heel graag advies,wil evt wel weer nieuwe platen zetten maar zal dit zin hebben,evt handigheid als ik de bak open heb om hem zo in vrij te zetten???hoop echt op goede raad,groet Arnout

7 reacties


Deutz D30 - Stuurt zwaar

Mijn D30 begint in eens zwaar te sturen.
Het lijkt er op dat dit in het stuurhuis zit.
Moet ik de as naar de stuurstang verwijderen om te kijken wat er aan de hand is? Zo ja, hoe haal ik deze er uit?

10 reacties


Deutz D30 - kabelboom, dynamo aansluiten,

Ik ben de stroom opnieuw aan het leggen,
wie kan mij vertellen welke kleur van kabel waar moet op de dynamo en het 'blokje' wat bij de dynamo zit van een d30? op dit blokje zijn het volgens mij 4 kabels,

mvg

2 reacties


Deutz D30 - Problemen met lopen

Hallo,

Is er iemand in de buurt van Heerlen die verstand heeft van een Deutz D30S. Die van mij loopt namelijk niet meer en ik heb het vermoeden dat het aan de brandstofpompen ligt... Er komt na de brandstofpomp geen diesel meer uit de leiding.
Hoe krijg je de pompen los? Gewoon eraan trekken of draaien?

Bedankt,
Stijn

7 reacties


Deutz D30 - Hoe grote weidesleep?

Ik heb een D30S en ben op zoek naar een weidesleep. Nu kan ik voor een mooi prijsje een 4 meter sleep krijgen. Is dit niet te groot voor een dergelijk trekkertje?

20 reacties


Deutz D30 - Kapot lager!?

Beste tf-ers

Als eerste de beste wensen allemaal,

Ik heb een vraag over onze d30s er komt een piepent geluid zo af en toe ergenst tussen de motor en de versnellingsbak in die richting vandaan. Nu dacht ik eerst het druklager maar als hij gewoon stationair staat te draaien begint het af en toe evenals als je aan het rijden bent, dan trap ik de koppeling in en dit maakt geen verschil.. Iemand een ander idee waar ik nog naar zou kunnen kijken, of is het toch gewoon het druklager!?

MVg Deutz-5006

8 reacties


Deutz D30 - sleutel kwijt

Mijn auto raam is gisteren ingeslagen en behalve gereedschap is ook mijn enige sleutel van de D30 meegenomen,wie kan mij
helpen aan een copy.??of weet hoe/waar ik er een kan kopen,
groet Arnout

30 reacties


Deutz D30 - ploegen

Kan er mij iemand uitleggen hoe de automatische diepte-instelling voor een ploeg werkt bij deutz d30,met V-hendel
achter hoogteverstelling, zodanig dat de hydraulik reageert als de trekker op oneffen terein rijd.
met dank Marc

0 reacties


Deutz D30 - dringend,ontluchting,startprobleem

Vanmiddag kwam ik door een lekkage in de benzineleiding zonder diesel te staan langs de vloedlijn van Zandvoort,ik krijg de tractor echter niet meer gestart,waar kan ik de ontluchting vinden?de accu is inmiddels ook leeg .ik hoop dat iemand mij kan helpen met een telefoontje,de Tractor moet morgen weg anders is het een ambi deutz.bedankt arnout 0652068278

11 reacties


Deutz D30 - versnellingbak

Ik krijg de versnelling alleen in 3 en 4 high gearing,krijg de bovenbak wel los maar kan deze niet opheffen doordat er nog een voorbevesteging punt zit,wat te doen??
dank
arnout

4 reacties


Deutz D30 - Motor wordt te warm.

Weet iemand waar ik het zoeken moet,motor wordt te warm wat kan de oorzaak zijn.
Tractor heef een tijd stilgestaan.
Hoe werkt de lucht koeling van een deuts d30.

7 reacties


Deutz D30 - nieuwe spaborden en stuurhuis

Ik ben op zoek naar een stuurhuis voor een Deutz D30s heeft iemand iets liggen of heeft iemand misschien een goed adresje want op google enzo kan ik weinig slopers enzo vinden. ook ben ik op zoek naar nieuwe achterspatborden.

Guus

5 reacties


Deutz D30 - Probleem met de hef

Ik heb een probleem met de hef van onze Deutz, deze wil namelijk niet meer omhoog en omlaag. Als je de hef omhoog wil doen met de hendel dan voel je dat er spanning op de leiding komt te staan en je hoort de trekker iets aftoeren maar hij doet gewoon niets en de hef wil ook niet zakken.
hij staat nu ongeveer een dag stil en de hef staat nog steeds op dezelfde hoogte terwijl die normaal allang helemaal gezakt is.
Wat kan hiermee aan de hand zijn?

13 reacties


Deutz D30 - typeplaatjes

Beste tf-ers

weer ff vraagje, er zijn bepaalde typeplaatjes op mn deutz en daar zit verf op, (dit was gebeurt door de vorige eigenaar) maar hoe kan ik dit er goed afhalen zonder het zwart e.d. te beschadigen?

groeten tf-er deutz-5006

6 reacties


Deutz D30 - plaatwerk schuren

Hallo tfers,

ik ben het plaat werk van onze d30 helemaal aan het schoonmaaken en aan het schuren, ook nog rotte plekken weg gewerkt e.d. maar nu is mijn vraag moet ik ze voorhet herspuiten helemaal kaalschuren? of is het al goed genoeg als het gewoon glad is? bladdert het er dan niet af? en nog een 2e vraag, er zitten wat nuttelozen gaatjes in het spartboord (maximale doorsnee 7mm) kan je deze gewoon dicht plamuren? of valt dit na geruime tijd eruit?

Alvast bedankt!

Groeten Deutz-5006

29 reacties


Deutz D30 - Schurend Geluid Achterbrug

Ik heb een Deutz D30s die onder het rijden een schurend/krakend geluid geeft in de achterbrug!
Wat kan dit zijn??

4 reacties


Deutz D30 - ontvetten bij de vooras

Beste tf-ers, ik ben onze deutz d30s aan het restaureren en ik heb hem helmaal uitelkaar gehaalt en ontvet en hij staat helemaal in de grondverf behalve de vooras. Nu was mijn vraag is het mooilijk om de vooras er vanonder te halen wat daar zit alles bij dat kantel punt onder het vet en daar kan ik niet echt goed bij. Eventuele andere tips om dit vetvrij te maken zijn uiteraard ok van harte welkom! Alvast bedankt,

Tfer deutz-5006

13 reacties


Deutz D30 - Bepaalde punten schilderen?

Beste TFers ik ben onze deutz d30s aan het opknappen en we hebben ok al de goede verf etc alleen moeten er bep. punten rood worden geschilderd maar wat allemaal?

BVB de tankdop

Alvast bedankt!

Thijs Buise

26 reacties


Deutz D30 - olie

Zit er in de vesnellingsbak dezelfde olie als in de achterbrug of zitten die aan elkaar gekoppeld wardoor de olie naar beiden kan en wat voor soort olie moet erin? deze trekker is met hef (wij gebruiken bij de valmet altijd 15w30 als hef en motorolie?

13 reacties


Deutz D30 - kraken in 2e versnelling

Als wij onze Deutz D30 in de 2e versnelling zetten (hoge giering) dan kraakt hij vreselijk, als we de pook dan iets naar achteren houden, houdt hij ermee op, weet iemand waar dat aan kan liggen?

BvD.

6 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Deutz machines