Foto van: liebherrman
100

Fendt 104 S

Foto’s
457
Video’s
5
Topics
35

Documenten

Elektrisch Schema Fendt 100 serie

1 pagina’s, 0.23MB

Fendt 100 serie bedieningshandleiding

118 pagina’s, 24.60MB

Informatie over de Fendt 104 S

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 104 S.

Fendt 100

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 104 S, gezamenlijk zo&apos;n 23.801 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Deze Fendt 104S heb ik een ver gedemonteerde staat, in kratten en dozen gekocht. De vorige eigenaar wilde hem opknappen, maar kwam wegens omstandigheden niet meer verder. Daar ik al een tijd de wens had om zelf een trekker te bezitten, waar ik als kind voor het eerst zelf mee mocht rijden (Massey Ferguson 135) kwam ik op mijn zoektocht deze Fendt 104S tegen. Deze kon ik niet laten staan en ben aan dit restauratie project begonnen. De MF komt er ook nog wel een keer denk ik.
Pluspunten
De Turbokoppeling
Snelgang

Gebruikerservaring

Deze Fendt 104S heb ik een ver gedemonteerde staat, in kratten en dozen gekocht. De vorige eigenaar wilde hem opknappen, maar kwam wegens omstandigheden niet meer verder. Daar ik al een tijd de wens had om zelf een trekker te bezitten, waar ik als kind voor het eerst zelf mee mocht rijden (Massey Ferguson 135) kwam ik op mijn zoektocht deze Fendt 104S tegen. Deze kon ik niet laten staan en ben aan dit restauratie project begonnen. De MF komt er ook nog wel een keer denk ik.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 104 S - Fendt 104s Fronthef hydrauliek ansluiten

Hallo.
Ik heb een fendt 104s en bem bezig met het maken van een fronthef.
Weet mischien iemand waar ik de cilinderslangen het beste op aan kan sluiten.
En hoe ik het kan bedienen?
Mvg.

4 reacties


Fendt 104 S - Gezocht: Stuurkappen 100 serie

Hallo iedereen,
Voor mijn 104 S ben ik nog op zoek naar de kappen voor rond de stuurkolom.
iemand nog iets liggen? Of enig idee waar deze nog te bestellen zijn?

Alvast bedankt.

0 reacties


Fendt 104 S - Waar vind ik een dachboard rubber

Ik ben op zoek naar een dashboard rubber voor mijn fendt 104 s.
Het rubber zit tussen het dashboard paneel en de kap die er over heen valt.
Iemand een idee waar je dat kan krijgen?

3 reacties


Fendt 104 S - Oorzaak olielek bij hefinrichting

Bij onze fendt 104s lekt er olie van ergens op het punt waar de hefinrichting/versnellingsbak/achterbrug samenkomen. Ik heb de zone errond al eens volledig afgestoomd om te kunnen zien vanwaar de olie komt maar ik kan het niet duidelijk zien. De olie komt/staat net in de gleuf tussen de versnellingsbak/achterbrug, voor het hefinrichtingsblok. Olie van de versnellingsbak moet al omhoog lopen om op dat punt te komen dus lijkt mij niet waarschijnlijk. Het lijkt niet vantussen het 4kant deksel te komen waar volgens mij de zuiger van de herinrichting achter zit maar moeilijk te zien. Heeft het hefinrichtingsblok daar in de buurt een afdichting die kan lekken? De olie van de hefinrichting mindert niet merkbaar maar het is ook maar een klein lek dus zal op de tank moeilijk te zien zijn. Zijn er mensen bij wie dit ook reeds voorgevallen is? Ik kan natuurlijk vanalles beginnen opendraaien, kijken, terug dichten enz. maar wou toch even informeren naar de ervaringen?

Alvast bedankt voor enige nuttige info!

0 reacties


Fendt 104 S - Olie komt uit de pijlstok

Goedemiddag,

Ik ben sinds vanmorgen eigenaar van een fendt 4 s. op de rit naar huis begon de trekker rauw te lopen, een soort krijsen en kwam er olie uit de pijlstok. Weet iemand misschien wat dit inhoud en wat je er aan kunt doen?
Alvast bedankt!

Mvg

21 reacties


Fendt 104 S - Lekken vantielenblok

Hallo. Ik heb laats van mijn fendt 104s. Alle o ringen en steunringen vervangen. Alleen tussen het hef blok en het vetielen blok blijft het olie er uit lopen. Klopt het dat er geen pakking tussen komt? En weet iemand waarom het nog steeds blijft lekken?

9 reacties


Fendt 104 S - Lekken vantielenblok

Hallo. Ik heb laats van mijn fendt 104s. Alle o ringen en steunringen vervangen. Alleen tussen het hef blok en het vetielen blok blijft het olie er uit lopen. Klopt het dat er geen pakking tussen komt? En weet iemand waarom het nog steeds blijft lekken?

0 reacties


Fendt 104 S - Handleiding in het Nederlands

Hallo allemaal,

Ik zie op deze site dat de handleiding in het Duits is te raadplegen.
Heeft iemand wellicht de handleiding in het Nederlands beschikbaar?

Groet Joost

3 reacties


Fendt 104 S - Er zit water bij de olie in de versnellingsbak, ik vraag mij af waar het water naar binnen zou kunnen komen??

Een tijdje terug hebben wij een Fendt 104s aangeschaft met een dubbele H versnellingsbak. Tijdens het uitvoeren van wat klein onderhoud kwam ik erachter dat er lichtbruine, smurrie achtige, olie in de versnellingsbak zat, in plaats van heldere olie... er zit dus water bij. Nu vraag ik mij af waar dit naar binnen zou kunnen komen, aangezien ik anders zelf zal moeten onderzoeken waar een opening zit en misschien verkeerde dingen vervang en het verversen van de olie anders geen zin heeft. Ik zie graag een antwoord tegemoet!!

Met vriendelijke groet Jeroen.

6 reacties


Fendt 104 S - Heeft iemand het onderdelenboek van een Fendt Farmer 104S?

Heeft er iemand het onderdelen boek van een fendt farmer 104S?

2 reacties


Fendt 104 S - Voorbeelden van een zelfbouw moedergewicht

Hallo ik zou op mijn fendt 104 wel een moedergewicht willen maar omdat die mij veel te duur worden leek het mij wel mooi om er zelf 1 te maken maar heeft iemand ook nog een voorbeeld hoe ik dit makkelijk kan maken
Alvast bedankt
Mvg Jan

7 reacties


Fendt 104 S - Welke grootste bandenmaat kan er op een fendt velg 13-6-38 ?

Welke grootste bandenmaat kan er op een fendt velg 13-6-38 ?
want ik wil op mijn velg bredere banden leggen maar weet niet hoe breed hij kan zijn op deze velg

alvast bedankt voor het antwoord
fendt2015

1 reactie


Fendt 104 S - Wie kan me helpen aan een mooie set kunstof voorspatborden compleet met de stalen beug

Bovenop de vooras van de 104S staan nu alleen de vierkanten montagepunten met een gat erin voor de bout om de stalen spatbordbeugels vast te zetten.
Dank vast!!

6 reacties


Fendt 104 S - wielgewichten

Hallo,

Ik ben op zoek naar wielgewichten voor een fendt 104s, wie weet er nog een setje te liggen?
Alvast bedankt

7 reacties


Fendt 104 S - Hef werkt niet meer

Vandaag het hydrauliek blokje eraf gehad om de dichtingen te vervangen. Hefblokje is al eerder lekvrij gemaakt. Ook de hendel voor de hefvergrendeling gangbaar gemaakt. Maar nu werkt de hef niet meer. Die vergrendeling werkt toch alleen mechanisch? Of wordt daar ook de olietoevoer afgesloten. Hydrauliek ventiel werkt wel, geeft 170bar. (Manometer op het dashboard). Iemand een idee wat hier de oorzaak van is? Groet John

13 reacties


Fendt 104 S - vloeistofkoppeling

Waar kan ik de vloeistof van de vloeistofkoppeling pijlen en hoe weet ik of hij optimaal functioneert? en hoeveel moet erin zitten?

5 reacties


Fendt 104 S - hoe werkt het met de verzekering

Hoi ik heb een vraag wand ik ga een fendt 104s kopen en ik wil hem verzekeren maar hoe of wat is hij verzekert via mijn rijbewijs of hoe werkt dat

mvg harm van gorp

5 reacties


Fendt 104 S - Uitlaat klem moertje gezocht

Hallo iedereen,

Ik ben nu al een tijd bezig met het opknappen van een Fendt 104 S en nu ben ik nog opzoek naar een onderdeeltje.

De uitlaat van deze serie kun je vast klemmen doormiddel van een haak die aan het spruitstuk vast komt te zitten, deze haak moet ook aan de uitlaat worden gemonteerd via een apart moertje maar nou weet ik niet hoe dit heet en waar ik deze kan vinden.

Zie foto's voor de verduidelijking: (foto 2 is de uitlaat waar het onderdeeltje tussen moet) (op foto 1 het desbetreffende moertje, alleen zit deze bij de klem die de brandstof tank vast klemt)

tractorfan.nl/picture/865228/

tractorfan.nl/picture/865229/

15 reacties


Fendt 104 S - schakelaar

Heb een fendt 4s komt dat overeen met 104 s?
Ben op zoek naar een knipperlichtschakelaar,

Mvg t.w

7 reacties


Fendt 104 S - tussenbak

Onze fendt 104S turbomatic heeft in de tussenboite (tussenbak)een kapotgelopen rollement (lager)en misschien ook meer. Dit weten we natuurlijk maar als we hem doormidden doen. Heeft er iemand weet van een tussenbak uit een slooptrekker of zoiets? Regio West-Vlaanderen in België of verder natuurlijk. Ik heb al alle verkoopssites afgelopen en enkele gevonden, maar deze hadden het gepaste niet liggen. Iemand die kan helpen?

17 reacties


Fendt 104 S - type plaatje of sticker?

Beste Tf'ers,

Ik wil graag weten wat er origineel op de motorkap hoort, een type plaatje of een sticker. Ik weet dat het met het bouwjaar te maken heeft maar kon het juiste antwoord niet vinden via de zoekfunctie.

graag jullie reactie.

8 reacties


Fendt 104 S - koelwater aftapkraan

Beste TF'ers,

Bij mijn Fendt 104s zijn de handgreepjes van het aftap kraantje eraf, ik heb een paar nieuwe gevonden maar weet niet precies welke het is en wat deze kost.

Kan iemand mij vertellen welke ik moet hebben en wat deze kost.

Bvd

5 reacties


Fendt 104 S - aftakas koppeling

Ik merkte dat ik na het gebruik van de aftakas dat ik hem niet meer vrij kreeg. toen ben ik hem onder in het koppelings huis gaan stellen. dan gaat het in de eerste instantie goed, maar dan krijg ik hem weer niet meer vrij!

wat kan dit zijn, of hoe kan dit komen?

21 reacties


Fendt 104 S - probleem met het aanspannen van het koppelings pedaal.

Hallo,
sinds kort gaat het koppelen van mijn Fendt 104s niet meer zo soepel als eerst.
met het schakelen blijven de versnellingen soms een beetje hangen en wil niet meer van de 6 naar S, hij krast dan heel erg.

ik kreeg het advies om de koppeling aan te spannen.
maar nu komt het probleem, hij zit al op z'n verst aangedraaid.

wat kan ik er aan doen?

Fokke

14 reacties


Fendt 104 S - versnellingen haperen/blijven beetje hangen

Hallo,
sinds kort gaat het koppelen van mijn Fendt 104s niet meer zo soepel als eerst.
met het schakelen blijven de versnellingen soms een beetje hangen en wil niet meer van de 6 naar S, hij krast dan heel erg.

zou dit aan de vloeistofkoppeling liggen dat er te weinig olie inzit of aan de koppelingsplaten.

graag jullie advies om dit op te lossen

Fokke

7 reacties


Fendt 104 S - uitwisselen motor acterbrug

Hallo, misschien domme vraag, weet iemand of de 100 serie Fendt's 104 en 105 uitwisselbaar zijn op het midden..voorstuk 104(motor) achterstuk(brug) 105..past dat (beide van voor 1975)? gr Rob

3 reacties


Fendt 104 S - FENDT 100 serie

Misschien een domme vraag, zijn de Fendt 100 serie chassis tussen verschillende typen uitwisselbaar? Past een 104s voorkant/motorblok op het midden op een 105S achterbrug (van voor 1975)of een 103s op een 104s...? dank Rob

4 reacties


Fendt 104 S - werkplaatshandboek


Dag Allen,

Kan ik via iemand van jullie aan de digitale versie geraken van het werkplaatshandboek & gebruikershandleiding van een 104?

Mvg,

Jan

3 reacties


Fendt 104 S - cabine

Ik ben bezig om een fendt 104 s te kopen nou zou ik er grag een cabine bij willen. Weten jullie misschien of die nog te krijgen zijn en waar Is er misschien nog iets waar ik op moet leten.
groetjes Stefan

4 reacties


Fendt 104 S - Waar knipperlicht/voorlicht kopen ?

Hallo,

Heeft iemand enig idee waar je voorlicht/knipperlicht van een Fendt 100-serie kunt kopen, of iets soort gelijks. Voor de duidelijkheid de lampen naast de cabine. tractorfan.nl/picture/281005/

Bij mij is der een gesneuveld. 😞

Groet'n

13 reacties


Fendt 104 S - Hoe werkt het dasboard?

Iemand een idee wat erop zit en hoe het werkt?

7 reacties


Fendt 104 S - leeftijd

Zo als een paar weten heb ik mijn fendt te koop staan
maar mij is een beetje onduidelijk hoe oud hij is
heb een ander hefhuis er op moeten zeten die is uit 1972 weet ik
brandstof pomp komt uit 89
maar zie voor de rest niks op staan
maar er zit een ge veerde vooras op niet 1 met bladveren maar vering in het stuurwerk
nu hoorde ik dat dat weer van een jonger type is
weet iemand waar ik dat op kan zoeken

vrg sander

6 reacties


Fendt 104 S - remlichtschakelaar

Hoe zit die op de fendt 104 s
ben klaar met het spuiten van het spul
en nu de bedrading
maar mijn remlichtschakelaar doet het wel maar gaat niet van zelf naar beneden
zit of zat dat met een veer vast of zit die van binnen

vrg sander

19 reacties


Fendt 104 S - kleuren van mijn fendt

Heb mijn trekker uitmekaar liggen
maar kom nu niet uit de kleuren
mijn motorkap is donker groen en de rest licht groen
maar als ik alle foto's kijk zie ik alleen licht groen
of is het om dat het een turbometic is

ps kijk maar even bij mijn foto's

10 reacties


Fendt 104 S - smeerschema

Hallo wie weet welke type olie in de 104 s moet moter hoeveelheid//achterbrug hoeveelheid,,hydrolick hoeveelheid//overbrenging bij de achteras of heeft iemand nog het handboek voor technise graag hoor ik het gr

4 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines