Foto van: HulsieH
100

Fendt 102 S

Foto’s
519
Video’s
18
Topics
68

Documenten

Elektrisch Schema Fendt 100 serie

1 pagina’s, 0.23MB

Fendt 100 serie bedieningshandleiding

118 pagina’s, 24.60MB

Fendt Farmer 102 s Onderdelen lijsten

418 pagina’s, 35.29MB

Informatie over de Fendt 102 S

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 102 S.

Fendt 100

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 102 S, gezamenlijk zo&apos;n 50.515 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Goede trekker
Pluspunten
Werkt fijn
Het is mijn eigen trekker.
Pluspunten
Heel fijne trekker met veel luxe voor de jaren 70.
Minpunten
Geen
Vooraanzicht

Gebruikerservaring

Goede trekker

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 102 S - Mijn hefinrichting gaat alleen onbelast omhoog.

Als de motor loopt en de hefinrichting staat omhoog zakt hij naar beneden als hij belast[als ik erop ga staan al]wordt.Heb de oliedruk opgemeten en die is ongeveer 180 bar.Heb ook de oliekering vernieuwd van de zuiger die onder de stoel zit.Weet het nu ff niet meer.Help wie weet wat er mis is? Erik

6 reacties


Fendt 102 S - Lek aan olie drukschakelaar

Ik merk dat er bij mijn tractor wat olie lekt aan de drukschakelaar. Ik heb deze al wat aangedraaid, maar durf niet verder draaien uit schrik om deze te stuk te maken.
Zou ik toch nog verder durven aandraaien? Of zit daar ergens een o-ring onder die verstorven zou kunnen zijn? Loopt alle olie eruit als ik de drukschakelaar zou demonteren?

2 reacties


Fendt 102 S - Hoe kan ik het glas verwijderen of openen van de toerenteller of snelheidsmeter

Hoe kan ik de meter openen of glas verwijderendaar de tellernaald geblokkeerd is door een stukje plastiek dat losgekomen is

5 reacties


Fendt 102 S - Stoel wil niet naar achteren

Van fent 102 s ga foto's op zetten

1 reactie


Fendt 102 S - Olie verversen 102s

Ik Moet morgen voor een klant alle olie's verversen... waar moet ik op letten en waar moeten welke olie's in?
Want ik weet dat fendt meestal allemaal net iets anders is dan een MF ofzo. Deze fendt heeft een kijkglaasje bij het koppeling pedaal.

4 reacties


Fendt 102 S - lekkage hefventiel

Van mijn 102 lekt het hefventiel, ook loopt de trekker stationair langzamer als er iets zwaars in de hef hangt. Is het mogelijk om het hefventiel te reviseren door de afdichtingen te vervangen. En zijn hier complete afdichtingssets voor te krijgen ?

Groet Wilko

3 reacties


Fendt 102 S - frontgewichten 102s

Goedendag, ik ben opzoek naar een set frontgewichten voor de 102s, reeds een andere gekocht maar deze is vrij licht in de neus zodra ik een baal of een schudder optil.
bij voorbaat dank.

1 reactie


Fendt 102 S - frontgewichten 102s

Goedendag, ik ben opzoek naar een set frontgewichten voor de 102s, reeds een andere gekocht maar deze is vrij licht in de neus zodra ik een baal of een schudder optil.
bij voorbaat dank.

0 reacties


Fendt 102 S - Wie weet de maten van de voorwielkogellagers fendt 102s bouwjaar 1980

Daar mijn Fendt verdeler gestopt is moet ik naar new holland toe en ze vragen de maten van de kogellagers , weet toevallig iemand de maten hiervan ,

6 reacties


Fendt 102 S - speling voorwiel aan de binnenkant vooras

Is het de kogellager die versleten is daar het voorwiel schud alsof het dronken is , als ik met wiel schud ziet je dat er speling is aan de binnen zijde van het wiel aan de vooras ,
is dat zelf te maken en waar kan je de kogellager bestellen ?

18 reacties


Fendt 102 S - Vul dop hydrauliek olie

Waar zit de vul dop van de hydrauliek olie van een fendt 102s luchtgekoeld ?

8 reacties


Fendt 102 S - Olie lek achteras tegen velg

Olielekkage achteras tegen bevestiging velg zit hier een o ring of keerkoppeling hoe krijg ik het deksel enz verwijderd

3 reacties


Fendt 102 S - Welke soorten fendt hebben een turbomatik

Hallo ik vroeg me bij deze af welke series van de fendt tractoren tot 80 pk een turbomatik hebben en of er ergens een lijst hiervan te vinden is
Mvg

12 reacties


Fendt 102 S - Andere soort motorolie voor motor met carterdruk

Beste TF'ers,

Ik heb een fendt 102s met 3cil luchtgekoelde motor met een onbekend aantal draaiuren(vorige eigenaar heeft een nieuwe teller gemonteerd). De motor is start en loopt perfect alleen heeft deze een redelijke karterdruk wat er voor zorgt dat bij stationair draaien er een soort olie walmpje uit de ontluchting komt.

Nu moet de motorolie binnenkort toch vervangen worden dus vroeg ik me af of het mogelijk is een andere(lees dikte) olie te gebruiken zodat het de walm iets minder zichtbaar is? Momenteel zit er 15W40 motorolie in, ik dacht zelf als er iets dikkere olie in zit dan zal de olie druk iets hoger worden en misschien ook minder walm uit de ontluchting? Of is er misschien een additief wat ik aan de olie toe kan voegen?

Natuurlijk is een complete revisie van de motor het beste maar aangezien hij wienig uren maakt en goed onderhouden wordt wil ik hier de komende jaren nog niet aan beginnen.

Alle ideen zijn welkom!

mvg

Marc

29 reacties


Fendt 102 S - speling op vooras

Beste TF`rs

Onlangs heb ik de vooras van mijn tractor uit elkaar gehaald omdat er veel speling in de wiel ophanging zit. Toen ik de as eruit haalde zag ik dat deze behoorlijk ingelopen was.

Toch heb ik voor de zekerheid nieuwe bussen besteld bij granit maar de as is eigenlijk te ver versleten en de speling blijft.

Volgensmij is het gedeelte waar het wiellager gietijzer en de as zelf van "gewoon staal" welke in elkaar gemonteerd zijn en vervolgens aan de onderkant gelast.

Nu kan ik 2 dingen doen of ik laat alles zitten en rij gewoon door. Of ik zet de as in een draaibank en draai de las af, pers het uit elkaar en laat een nieuw as maken. En las deze er weer in.

Nu heb ik een aantal vragen:

1 Heeft iemand hier al eens zoon as vervangen?
2 Weet iemand waar ik deze as kan krijgen?
3 Ik dacht altijd dat gietijzer aan "gewoon staal" lassen zeer moeilijk is maar toch lijkt dit vrij nettjes gebeurd te zijn bij mijn as. Heeft iemand hier ervaring mee? Waar moet ik op letten?

Met vriendelijke groet,

Marc

31 reacties


Fendt 102 S - onderdelen GEZOCHT

Ik zoek voor mijn fendt een:
gereedschapskistje met steun.
moederblok.
complete banden 540/65-R34 8 gaats.
spiegels.
voorruit cabine.

foto, beschrijving en prijs erbij vermelden aub.

alvast bedankt!

6 reacties


Fendt 102 S - Elektriciteits schema?

Weet iemand een elektriciteits schema van een fendt 102s?

Alvast bedankt!

1 reactie


Fendt 102 S - komt langzaam op toeren

Hallo,

Als wij de trekker starten loopt hij gelijk, maar als je dan gas wil geven en het gaspedaal indrukt, geeft hij niet gelijk gas. Hij komt langzaam op toeren, als hij eenmaal wat sneller loopt dan reageert de trekker al wel wat beter op het gas maar nog steeds niet zoals hij eerder deed en wat normaal is. Wij denken zelf dat het aan de brandstofpomp ligt, we hebben er al nieuwe olie ingedaan maar er zit nog niet echt verbetering in. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt

6 reacties


Fendt 102 S - brandstofpomp spoelen

Hallo,

Weet iemand hoe je de brandstofpomp spoelt?

5 reacties


Fendt 102 S - Olielek achterbrug

Ik heb een lek aan de zijkant van mijn achterbrug waar de bediening van de aftakkast in de achterbrug gaat waar ik de toeren mee regel is dit eenvoudig op te lossen of moet hier alles voor open?

11 reacties


Fendt 102 S - Olie hefinrichting

Beste

Ik heb hier meerdere topics gevonden over de hydraulische olie die in mijn fendt moet maar toch blijft al de uitleg vrij onduidelijk voor me ik heb een fendt van 1972 met kijkglas aan zijkant waar kan ik de hydro olie vervangen en welk type olie moet dit zijn en moet ik met iets rekening houden terwijl ik deze vervang?

Mvg christof

8 reacties


Fendt 102 S - Hydrauliek opbouwen

Hey iedereen, ik ben niet zo actief op deze site maar het lijkt me hier wel een goede plaats om hier wat info te vragen. Ik heb thuis een fendt 102 staan zonder hydraulische ventielen. Is het mogelijk om deze op te bouwen door gewoon een aftakking te maken van de hydraulische leiding die loopt van de pomp naar de hef? Of moet er een extra pomp worden opgebouwd? Een enkelwerkend ventiel is al goed genoeg, we zouden graag daarmee een hefmast willen aandrijven.
Alvast bedankt

5 reacties


Fendt 102 S - lekkage hefdeksel

Ik zit met een klein lekkage probleem. Voor de hobby gebruik ik een tractor Fendt Farmer 102 voor af en toe wat paardenmest weg te brengen. Voorheen met een Eicher en nu sinds 1.25 jaar een Fendt 102S. Heb hier ook al verschillende dingen aan moeten doen, nieuwe elektra er op gezet, handrem weer gemaakt, recent voor spatborden er op gemaakt nadat ik na een rit zeik nat was geworden. En de omrolbeveiliging ingekort zodat hij door een normale garage deur past. Ik heb dit nieuwe topic gestart of iemand er ervaring in heeft. De Fendt lekt olie. Ik kom vooralsnog niet verder dan er steeds olie bij kiepen en er een emmer achter onder te zetten. Ook ik heb het ventielen blok er al af gehaald en nieuwe rubbers tussen gezet, deze waren wel iets plat maar daar lekte het niet uit. Bij mij lekt het ook bij de keerring waar de bediening in de tractor gaat. Al meer naar gezocht maar nog niets gevonden. Heeft iemand daar ervaring mee, kun je het hele hefdeksel eraf halen om bij de keerring te komen? Ik heb ooit een cd gekocht op internet, maar daar kom je ook niet geheel uit doordat dit tekeningen van het jaar nul zijn. Zie foto's.

13 reacties


Fendt 102 S - Bouwjaar herkennen

Ik heb een fendt 102 s gekocht met op de papieren het bouwjaar 1987 maar ik las hier op het forum dat deze geen dubbele H meer hebben als versnellingsbak en ik zie op de foto's ook de mazoutleiding niet op het dashboard lopen om te zien hoeveel ik nog heb is dit dan een ouder model of was dat bij die van 1987 ook mogelijk?

34 reacties


Fendt 102 S - Waar op letten bij koop van een 102s

Beste forumleden,

Ik ga morgen bij een fendt 102s kijken. zijn er specifiek dingen waar ik op moet letten bij de trekker?

Alvast bedankt!

Groeten Harmen

9 reacties


Fendt 102 S - hydrauliekolie komt in versnellingsbak

Hallo TF-ers, ik ben nieuw hier. De hef van mijn Fendt 102S werkt niet zolang ik de trekker heb. Ik had al eens hydrauliekolie in het reservoir met kijkglas linksvoor gedaan, maar dit werd weer de versnellingsbak ingepompt. Daarom heb ik vandaag de O-ringen van de hefcilinder vervangen, deze waren gaar, en vervolgens hydrauliekolie bijgevuld en ontlucht. De hef werkte toen weer, maar onder belasting loopt de olie weer in de versnellingsbak. Heeft iemand een idee wat hier de oorzaak van is? Denk zelf dat het ventielblok niet helemaal fris is?

Alvast bedankt

23 reacties


Fendt 102 S - Luchtgekoeld

Wie heeft er in het noorden van het land een luchtgekoelde Fendt 102 S (1974) staan waar ik even onder de motorkap mag kijken.

3 reacties


Fendt 102 S - krukas demonteren

Hallo

ik ga binnen kort bezig met het vervangen van een krukas. Bij een Fendt farmer 102s als project. Weet iemand ook waar ik hier voor een gratis werkplaatsboek voor kan downloaden ?? En andere info die ik nodig heb.

MVG Ruben.

6 reacties


Fendt 102 S - krukas demonteren

Hallo

ik ga binnen kort bezig met het vervangen van een krukas. Bij een Frndt farmer 102s als project. Weet iemand ook waar ik hier voor een gratis werkplaatsboek voor kan downloaden ?? En andere info die ik nodig heb.

MVG Ruben.

1 reactie


Fendt 102 S - filter

Hallo

Ik wil een nieuw gasoliefilter bestellen voor mn fendt, maar er zit nu een filter op van een ander merk met een nummer wat ze bij kramp niet kennen, iemand een tip over het nummer van het filter wat er op moet?

alvast bedankt

5 reacties


Fendt 102 S - Lekkage remmen

Ik heb aan mijn trekker olielekkage bij de as waar ook de rempendalen aan aanzitten.
Nu zit daar geen keerring aan de buitenkant. Weten jullie waar deze afdichting zit. Ik zat zelf te denken aan een manchet in de binnenkant. Maar kan ik deze as er zo uit trekker zonder dat in de achterbrug iets naar beneden valt.

9 reacties


Fendt 102 S - Instructieboek/handleiding Fendt 102S

Heb een F 102S gekocht. Ben op zoek naar een handleiding.
Deze vraag is in het verleden al eerder gesteld maar probeer het toch. Ik heb al op het internetgezocht.
Groet Folkert

3 reacties


Fendt 102 S - Fendt 102s

Ik kan een 102 S kopen met een defect in het stuurmechanisme. Naar links gaat goed, naar rechts zit er een ratel in. Het repareren van een stuurhuis, is dat te doen door een amateur, of moet hele geval vervangen worden. Op het internet vind ik deze klacht niet. Ook worden er geen stuurhuizen te koop aangeboden. Wie heeft tips ?
Folkert.

3 reacties


Fendt 102 S - DW ventiel

Heeft iemand nog een DW ventielblok voor een Fendt 102s. Of weet er nog een te liggen.

4 reacties


Fendt 102 S - Rood lampje teller

Wie kan mij vertellen wat de betekenis is van het rechtse rode lampje dat in de rechtse teller op het dashboard zit, waar ook de brandstof- en temperatuurmeter in zitten.
Deze ging normaal samen met het middelste gele lampje branden bij het op contact zetten, en gingen uit als de motor liep. Nu blijft echter het rode lampje branden..
Is dit het waarschuwingslampje dat de tank bijna leeg is?

30 reacties


Fendt 102 S - brandstofpomp

Ik heb een fendt 102s met een bosch lijnpomp, maar wil deze iets terugdraaien zodat hij minder rookt, hoe doe je dit?

14 reacties


Fendt 102 S - Versnellingspook

Weet iemand waar je een orginele versnellingspook kan bestellen?

Bedankt

6 reacties


Fendt 102 S - Cabine

Ik heb nog een cabine voor het Fendt 102 staan van het merk Bril.
Hij is al helemaal gestraald en op een zijruitje na compleet.
Zit wat laswerk aan maar voor de hobbyist nog een mooie cabine van te maken.
Doe hem weg omdat ik toch besloten heb de originele beugel erop te laten.
Doe een goed bod en je mag hem ophalen..!

(foto's op aanvraag evt. beschikbaar)

(Excuses als dit bericht op een verkeerde plek op de site terecht komt)

30 reacties


Fendt 102 S - Koppelplaat frontgewichten

Beste tf'rs

Ik ben al een tijd op zoek naar een koppelplaat om de originele 32kg gewichten aan mijn 102s te hangen(zie lees meer).
Ik heb al verschillende dealers gevraagd en het internet afgezocht maar heb nog niks kunnen vinden.
Wie kan mij hiermee helpen?

25 reacties


Fendt 102 S - Ratelend schakelen

Hallo,

Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn Fendt 102S gekocht, zonder enige technische achtergrond.
Nu begint hij echter steeds vaker en erger bij sommige versnellingen te ratelen, bij zowel op als terugschakelen..
Het probleem zit vooral tussen de 4 / 5 en 6 / snelgang, wie weet wat dit kan zijn? Is dit slijtage of komt het vaker voor? En is het goed/makkelijk te verhelpen of is het een dure reparatie?

Afwachtend op jullie reacties..

12 reacties


Fendt 102 S - Koppelplaat gewichten

Beste tf'rs

Ik ben al een tijd op zoek naar een koppelplaat om de originele 32kg gewichten aan mijn 102s te hangen(zie lees meer).
Ik heb al verschillende dealers gevraagd en het internet afgezocht maar heb nog niks kunnen vinden.
Wie kan mij hiermee helpen?

6 reacties


Fendt 102 S - motortype

Weet iemand of de motor van deze Fendt 102S ( zie foto bij "lees meer") van het type MWM 325-3 of van het type MWM 226-3 is.

3 reacties


Fendt 102 S - Gewichten

We hebben een aantal jaren een fendt 102s zonder gewichts blokken, nu wil ik er een 7 schaars stoppelploeg achterhangen. Hier over heb ik verschillende vragen:
vraag1: Wat voor een soort gewichten horen origineel op deze trekker(bj1974)? zijn dat dit soort gewichten?tractorfan.nl/picture/726732/
tractorfan.nl/picture/725795/
vraag2: Hoe heten deze gewichten?
vraag3: Werkt dit met een moederblok?
vraag4: Weet iemand nog van deze gewichten liggen(in limburg)?
vraag5: Zijn er (Fendt)slopers in limburg?

24 reacties


Fendt 102 S - Handleiding

Wie kan mij helpen hoe ik aan een handleiding van een fendt 102 s (luchtgekoeld) kan komen alvast bedankt

8 reacties


Fendt 102 S - Hulpje bij hefinrichting ?

Beste,
ik heb eeb f-Fendt Farmer 102 S van '73. Nu zou ik graag weten wat de functie is van : Ik heb geen handboek, dus probeer ik het te omschrijven. Op de bovenkant van het karter, thv de hefarmen van de hefinrichting, zit een vertikaal stiftje, naast de ontluchtingsdop van het karter. Dit stiftje kan je(bij kon je dit vermoedelijk, want het geheel zit muurvast)via een handgreepje bedienen, als je tussen de hefarmen staat kan je er gemakkelijk aan.Het stiftje gaat het karter binnen thv de handgreep voor dieptekontrole of standkontrole van de hefinrichting.Dit laat bij mij vermoeden dat het een hulpje is om, als je een gereedschap wil aanhechten en je staat achteraan de trakter, je met dit levieetje de hefinrichting lichtjes kan laten zakken of zo om de hefarmen te laten passen op het wertuig. Maar misschien is dit wel wishful thinking.
Bedankt alvast voor uw reactie.
Groeten.
Rik

4 reacties


Fendt 102 S - lekt olie

Ik heb sinds deze week een fendt 102s maar deze lekt onder de trekker wat hydroolie,ik denk dat t van de dop komt maar is deze makkelijk opnieuw af te dichten? of het komt misschien naast de hefarm vandaan waar deze aan het blok zit gebout,is dit ook makkelijk te repareren eventueel?

3 reacties


Fendt 102 S - cardan + raar geluid

Als ik mijn cardan opzet hoor ik het onder mij een beetje raar klinken waar kan ik het olie peil nakijken of moet dar geen olie op en waar moet zit het olievuldop enz
alvast bzdankt

4 reacties


Fendt 102 S - lekkage

Na mijn fendt 102s helemaal nieuw gespoten te hebben,is er toch nog een kleine lekkage tussen de achterbrug en de versnellingsbak.
Nu heb ik gehoord dat je iets in de achterbrug kan gooien wat kleine lekkage,s afdicht van binnen uit.
Wie heeft hier ervaring mee en wat is het materiaal wat er in zou moeten.

7 reacties


Fendt 102 S - hydroliek

Ik heb een fendt 102s met een hydrotank onder de motorkap,en er zit geen kijkglas voor het koppelingspedaal,zit er dan ook geen reservaar?
Ik heb al heel wat fendts gezien maar allemaal hebben ze een kijkglaasje,wie weet hoe het zit??

3 reacties


Fendt 102 S - Versnellingshendel

Mijn fendt 102 S farmer is eindelijk gebruiksklaar; ik heb nog 1 probleem : de versnellingspook is onleesbaar. Kan mij iemand uitleggen hoeveel versnellingen er zijn en hoe deze worden bediend ik heb er tot nu toe maar 3 vooruit en 1 achteruit gevonden;
Alvast bedankt; groetjes jhonn

9 reacties


Fendt 102 S - motor riviesren

Hallo ik ben Sjors en ik ben nieuw hier op dit forum.

Ik wil een trekker kopen, een Fendt 102S, maar de verkoper zegt dat hij onderdruk heeft en wil weten wat dat mij gaat kosten als ik de motor ga reviseren. Denk hierbij aan cilinder en zuigers, het hele kostenplaatje.

Wat zal mij dit gaan kosten

Groeten Sjors

4 reacties


Fendt 102 S - FENDT 102s dak

Ik zoek een zo'n wit kunstof dak voor op me fendt? en ik heb er vandaag al een frame opgebouwd, of mischien nog mensen met andere leuke idee-en??? om dr iets van een leuk simpel dakkie op te bouwen?

Gr

17 reacties


Fendt 102 S - fendt 102s

Wat voor olie moet er in de achterbrug?
En wat voor olie moet er bij de vloeistofkoppeling?
En is dat hetzelfde als de hydrauliek?
Er wordt al eerder zo,n soort vraag gesteld maar erg onduidelijke antwoorden.Ik ben een fendt 102s aan het restaureren maar ben niet zo technisch.daarom zal ik nog wel eens een vraag stellen op tractorfan.

25 reacties


Fendt 102 S - Inwendige lekkage hefinrichting 102s

Hallo,
Ik heb de Fendt 102s van mijn reeds lang overleden vader geërfd. Tractor staat al sinds 1994, nauwelijks gebruikt, in de schuur. Werd eigenlijk alleen gebruikt om af en toe eens een caravan naar buiten te trekken. Deze lente heb ik hem gebruikt om wat zware schijven van een omgezaagde populier op een aanhangertje te tillen. De hef werkte hierbij zeer schokkerig. Toen ik enige weken later de hef weer wilde gebruiken deed die niks meer.
Heb wat gelezen op het forum, maar ben een leek. Het peil van de versnellingsbakolie is veel te hoog. Ik had gelezen dat de hefolie bij een kapot manchet in de versnellingsbak terecht kan komen. Mijn vraag: Is door een goedwillende amateur dit probleem op te lossen. Graag een beschrijving van de werkzaamheden.
Bij voorbaat hartelijk dank voor geboden hulp.
Herman (sinds vandaag aangemeld bij tractorfan)
Ook eigenaar van een Deutz D30s met schurende geluiden in de achterbrug.

28 reacties


Fendt 102 S - remmen

Ik moet het rempedaal van mn 102s voort best ver intrappen voor hij aan pakt.. waar kan ik dit bijstellen het draadeind is al op zn langst. kan ik de hevel op de as verdraaien ?

alvast bedankt !

12 reacties


Fendt 102 S - compressieverhouding en boring/slag

Ik was net aan het lezen in de handleiding van onze 102 en daar staat in dat de compressieverhouding 1:18 is kan iemand me nu uitleggen wat dit betekent ??
en ook staat er in dat de boring/slag 105/120mm is, is dit dan een lange slag of korte slag motor ??

Groeten Fendttrisixfan

21 reacties


Fendt 102 S - spoor stang

Hee TFers

hebben jullie mischien een tip hoe ik met mijn spoorstang de wielen precies recht kan zetten want k heb het idee dat mn banden hard aant slijten zijn 😛

alvast bedankt 😉

12 reacties


Fendt 102 S - voorbereidend werk

Ik wil als het wat mooier weer word graag aan mijn 102s beginnen om hem op te knappen.
ik heb al eens(vorig jaar) een tractorke opgeknapt dat was een fendt farmer 1Z. maar bij die trekker had ik een sinasappel huid(zo noemde ze het bij abemec(dealer) en ik had over het grijze de nieuwe laag gespoten->doen dat meer mensen?
en wat voor grondlak zou ik het beste kunnen gebruiken.
en er staan een kabine op die ik er graag op wil laten staan maar daar zijn wat zij platen van doorgeroest heeft iemand daar nog goede ideeen voor? zal wel gewoon nieuwe platen erin lassen zijn.
puntje bij paaltje: ik wil gewoon op een goede manier beginnen en ik zou graag willen weten wat die goede manier is

alvast bedankt

10 reacties


Fendt 102 S - Gebruiksaanwijzing

Hallo:
Ik heb onlangs een fendt 102S farmer FL135 aangekocht om een driepuntskraantje aan te drijven; deze werd bij mij afgeleverd zonder uitleg over de bediening van al de hendels enz.van de tractor.
Kan mij iemand een handleiding/onderhoud (kopie) en/of werkplaatshandboek (kopie)aan de hand doen of mij verwijzen waar ik deze kan verkrijgen. De prijs is niet van belang. (zie 2 foto's van tractorjhonn)
Bedankt op voorhand.

2 reacties


Fendt 102 S - tik bij de kleppendeksel.

Hallo,

Ik heb sinds kort een fendt 102. En nou is er tik bij de kleppendeksel. Ik heb de kleppen meteen gesteld (0.20) maar er is nog steeds een tik. als ik gas geef hoor ik het beter, iemand enig idee?

mvg

11 reacties


Fendt 102 S - verharder-verdunner

Kan iemand mij vertellen waar ik ergens in een belgische winkel verharder en verdunner (lieftst ineen) kan halen ??

12 reacties


Fendt 102 S - Sigma Verf verdunnen

Ik ga vandaag de cabine van onze 102 spuiten, alleen heb ik hier nu verf staan van het merk Sigma en op de pot staat er niets van info over hoe je de verf moet verdunnen en met wat.
Misschien heeft iemand van jullie hier al ervaring mee ??

25 reacties


Fendt 102 S - hydroliek

Mijn hydro pomp is waarschijnlijk versleten waar moet ik op letten als ik een andere pomp er op zet ?

alvast bedankt

10 reacties


Fendt 102 S - hefdeksel

Sinds kort lekt er olie vanuit mijn hefdeksel over mijn achterbrug. Voor zover ik het goed kan zien is dit te wijten aan de hefdekselpakking (leuk woord voor galgje trouwens.) Deze zal wel aan vervanging toe zijn.

Voordat ik de hele boel openmaak wil ik graag even weten van mensen die zoiets vaker open hebben gehad wat ik allemaal tegenkom en wat ik eigenlijk meteen moet vervangen? Zitten er nog meer pakkingen ergens verstopt die ik dan het beste meteen kan vervangen als de boel toch open ligt? Als ik dat weet kan ik vast het één en ander bestellen vantevoren.

Dan nog iets, volgens mijn handleiding moet er 2 liter olie in van het type SAE 80. Is dit de enige olie die eruit komt als ik de hefdeksel eraf haal?
Ik neem aan dat ik het hydrauliekventiel ook los moet maken en dus ook de leiding, komt deze olie ook naar buiten zetten aangezien de fendt een aparte hydrauliektank onder de motorkap heeft? Want dat zijn nogal wat litertjes natuurlijk.

Al met al een hoop vragen, ik hoop dat er mensen mij wat informatie kunnen verschaffen zodat ik niet voor gekke verrassingen kom te staan.

Alvast bedankt!

Johan

8 reacties


Fendt 102 S - vuldop hydrauliek olie

Waar is de vuldop van de hydrauliek olie bij deze trekker. Ik heb de dop voor de versnellingsbakolie gevonden, en wat smeer ingangen. En helemaal voorop op het motorblok rechts een peilstop en linksvoor een vuldop. En hier geeft de leilstok voldoende aan, maar de hydrauliek werkt niet (voldoende). dan zit er links bij de koppeling op het motorblok een schroef met een glaasje - gedft olie stand aan neem ik aan, en die staat heel laag. Volgens mij moet hier de hydrauliekolie in, maar ik kan de vuldop niet vinden. Kan iemand aangeven waar ik die kan vinden?

bvd

Jacob

13 reacties


Fendt 102 S - bandenmaat

Wat is de hoogste banden maat die achter onder een 102s past ?

7 reacties


Fendt 102 S - hallo, bestaat er ergens "een handleidi

Hallo, bestaat er ergens een "" handleiding "" om een trekker zoals bv. een 102 te restaureren of wat zijn de te volgen hoofdpunten. ik werk in de constructie en zou graag zelf mijn fendt restaureren als mijn hobby. ik heb nu een farmer 2E van mijn schoonvader en wil die graag opknappen . bedankt alvast.

2 reacties


Fendt 102 S - spatborden

Weet iemand een adres voor nieuwe spatborden voor mijn Fendt 102s?

18 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines