Foto van: wolseley
D-lijn

Mc-Cormick D 324

Foto’s
147
Video’s
5
Topics
57

Documenten

Motortype gegevens McCormick D-serie voorkamer dieselmotoren

4 pagina’s, 1.15MB

Informatie over de Mc-Cormick D 324

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de D 324.

Mc-Cormick D-lijn

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de D 324, gezamenlijk zo&apos;n 290 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Mc-Cormick D 324 - Keerring hefarm en lagerbus vervangen

Bij onze cormick lekt 1 keerring van de hefarm. Hefarmen al gedemonteerd en seegering en gewone ring al verwijdert. Keerring eruit krijgen zal ook wel lukken. Maar weet iemand zo al welk type keerring erin zit kan er vrij weinig aan aflezen en verwacht niet dat dat nog kan als die eruit js. Zei trouwens de bussen die achter de keerring xit ook nog nieuw te verkrijgen

Alvast bedankt

1 reactie


Mc-Cormick D 324 - Bouwjaar mc cormick d324

Ivm met kenteken aanvraag zoek ik het bouwjaar van mc cormick D324 met chassisnr NT 239185

3 reacties


Mc-Cormick D 324 - Nieuwe fuseebussen passen niet

Ik ben momenteel de vooras van mijn McCormick D324 aan het reviseren. Ik heb nieuwe fuseebussen besteld van Granit (boven 15402033 - onder 15402038) maar deze lijken andere binnen- en buitendiameters te hebben dan de originele bussen. De originele bussen waren uit messing gedraaid en de nieuwe van Granit zijn van kunststof (ik vermoed teflon). Als ik de nieuwe bussen op de fuseepennen schuif dan lijken deze meer speling te hebben dan de oude originele bussen die bovendien versleten zijn. Heeft hier nog iemand ervaring mee? Ik heb hetzelfde aan de hand met de bussen voor de schommelaspen. Ik heb een nieuwe schommelaspen van Granit besteld (15402041) met de bijhorende bussen (15402042) maar deze lijken ook meer speling te hebben op de nieuwe schommelaspen dan de oude bussen. Wie weet hier raad mee?

2 reacties


Mc-Cormick D 324 - Bouwjaar gezocht voor kenteken

Nog maar 1 dan. Wie heeft heeft voor mij het bouwjaar van Typenummer NT248701, het is een Mc Cormick D324. Alvast bedankt

7 reacties


Mc-Cormick D 324 - Probleem terugplaatsen deksel versnellingsbak.

Beste medeleden,

Ik heb onlangs een andere deksel voor de versnellingsbak (dus deksel met pook en vorken) voor mijn d324 gehaald. Nu wist ik al wel dat het terugplaatsen een rotklus is maar het in werkelijkheid lijkt het onmogelijk. Een aantal maal leek e.e.a. goed te zitten maar dan zit de pook muurvast. Zie ik iets over het hoofd? Zijn er trucs waar ik rekening mee moet houden? Ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Wie o wie kan mij helpen?

Ik hoor graag.
Gr Maarten.

3 reacties


Mc-Cormick D 324 - Ik heb een vraag over de versnellingsbakdeksel en pook.

De versnellingspook van mijn d324 komt vast te zitten tussen de naven van de vorken die de pook aanstuurt. De pook wordt onder druk gehouden door een veer zodat deze niet uit de naven schiet. Ik ben zelf van mening dat deze veer niet meer in orde is maar ben zelf niet deskundig. Het LMB-bedrijf hier in de buurt heeft te weinig kennis van Mc-Cormick. Weet iemand wat ik het beste kan doen of een bedrijf in de buurt van de gemeente Duiven waar ik terecht kan?

Alvast bedankt voor de tips.
Gr Maarten.

0 reacties


Mc-Cormick D 324 - Ik heb een vraag over de versnellingsbakdeksel en pook.

De versnellingspook van mijn d324 komt vast te zitten tussen de naven van de vorken die de pook aanstuurt. De pook wordt onder druk gehouden door een veer zodat deze niet uit de naven schiet. Ik ben zelf van mening dat deze veer niet meer in orde is maar ben zelf niet deskundig. Het LMB-bedrijf hier in de buurt heeft te weinig kennis van Mc-Cormick. Weet iemand wat ik het beste kan doen of een bedrijf in de buurt van de gemeente Duiven waar ik terecht kan?

Alvast bedankt voor de tips.
Gr Maarten.

0 reacties


Mc-Cormick D 324 - Deksel versnellingsbak loshalen

Nu even bij de juiste trekker. Ik moet de deksel van de versnellingsbak loshalen. Hij zit echter muurvast. Er zit geen verdwaalde bout meer in maar er zit 0,0 beweging in. Iemand een tip? Op Youtube is een filmpje te vinden maar hier mis ik net de benodigde info.

Grtz Maarten.

4 reacties


Mc-Cormick D 324 - Handgashendel D324 afgebroken

Goedemorgen,

Gisteren is de handgashendel van mijn D324 afgebroken. Kan deze gerepareerd worden of moet het complete mechaniek vervangen worden (deze zijn nl lastig te verkrijgen) Ik hoor dat iemand raad weet.
Mvg,
Mark

3 reacties


Mc-Cormick D 324 - kleur d 324

Wie weet welke rallnummer of kleurcode de 324 heeft??

4 reacties


Mc-Cormick D 324 - Maximale debiet hydraulische pomp

Weet iemand het maximale debiet van de hydraulische pomp van een Mc Cormick D324, m.a.w het debiet bij het maximum toerental?

0 reacties


Mc-Cormick D 324 - Koperen aansluitbout M10 startmotor

In het relais van de startmotor van mijn D324 zitten 2 koperen bouten (vermoedelijk M10×30) met een rechthoekige kop (19×11×4mm), hierop worden aan de buitenzijde van het relais de 12V en de massa aangesloten. 1 van de 2 bouten is beschadigd: de draad is vervormd doordat er een moer scheef opgedraaid is. Ik heb op internet gezocht naar vervangdelen maar kan niets vinden. Heeft iemand een idee waar ik dit onderdeel kan bestellen?

4 reacties


Mc-Cormick D 324 - Remmechanisme smeren of niet?

Ik heb de remmechanismes ("remautomaten") van mijn McCormick D324 gedemonteerd en zuiver gemaakt, alle onderdelen zijn los. Kan ik bij het terug monteren best alle onderdelen insmeren met kopervet om ervoor te zorgen dat alles goed gangbaar blijft? Of gaat vet stof opvangen waardoor alles sneller vast komt te zitten?

Wat met de remkogels? Invetten of droog laten?

Waarom zitten er in de schijven van de remmechanismes 3 diepe en 3 ondiepe gaten?

1 reactie


Mc-Cormick D 324 - D324 start slecht

Ik heb een Mc Cormick d324 na lang starten loopt hij op 2 poten en daarna loopt hij mooi. Wat kan ik hier aan doen?

7 reacties


Mc-Cormick D 324 - Maaibalk aandrijving

Wij hebben een vraag over de voorste poelie van de zijaandrijving waar de maaibalkstok aankomt. Hoe krijg je deze eraf. Want de keering is lek.

1 reactie


Mc-Cormick D 324 - gezocht wpl handboek in pdf

Kan mij iemand helpen om een werkplaatshandboek in PDF formaat voor een Mc Cormick D 324 te bemachtigen.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

3 reacties


Mc-Cormick D 324 - McCormickD serie vooras speling

Beste medeforumleden,

Mijn trekker heeft veel speling midden onder de radiateur aan de vooras. Nu hoor ik dat dit ook wel de schommelas genoemd wordt. Ik heb begrepen dat de carterpan eraf moet en dat er een boutje midden door de as zit. Moet je nu de as vanuit de carterkant eruit tikken of vanuit de voorzijde naar het carter toe tikken? Aan de voorzijde zit een vetnippel op de kopse kant. Ik hoop dat iemand een oplossing heeft voor mijn probleem.
Bij voorbaat dank.

4 reacties


Mc-Cormick D 324 - of id het toch een d 430 Help

Beste McCormick vrienden,
Ik ben niet zo handig met de computer maar heb toch een vraag. Op mijn trekker staat d324 maar er zit een 4 cylinder motor in met daarop het nummer nt350072. Het chassisnr is nt248702. Wat is het volgens jullie en van welke bouwjaren/maanden? Ik heb de koppakking vervangen(die van een d430/d432 past). De trekker rookt als ik gas geef en daarna op toeren of stationair bijna niet. Als ik nieuwe olie in de brandstofpomp doe, zal dit dan verbeteren?
Alvast heel hartelijk bedankt voor de moeite!
scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/…

29 reacties


Mc-Cormick D 324 - Diesel in carter.

Beste T.F. leden,

Sinds kort gooit mijn cormick diesel in het carter.
Denk zelf dat hij het langs de zuigerveren sproeit, maar zoveel?? starten is lopen, heeft overigens wel carterdruk.

Op vorige topics las ik dat als het verschijnsel bij een john deere voordoet, dan het opvoerpompje aan vervanging toe is.

Is dit bij de cormick's ook zo?

graag jullie reactie's

Mvg

7 reacties


Mc-Cormick D 324 - Versnellingsbak olie

Beste T.F. leden.

Hoeveel liter en wat voor olie gaat er in de versnelling bak van de cormick d 324, kan het op konedata op via ihcparts niet vinden.

Graag jullie reactie

7 reacties


Mc-Cormick D 324 - maaibalk

Heeft iemand toevallig nog een lading slijtonderdelen voor een international vingermaailbalk of een adres waar te koop

7 reacties


Mc-Cormick D 324 - Brandstof pomp

Ik heb een ander blok op mijn mc cormick geplaatst.
en nu staat de brandstof pomp niet meer optijd.
zou iemand een goede uitleg kunnen geven ik heb al dingen op het internet opgezocht maar ik begreep er niet veel van.

alvast bedankt

10 reacties


Mc-Cormick D 324 - bouwjaar opzoeken

Hallo, we hebben een mc cormick farmal d324, alleen de bouwjaar is onbekend. ik heb gehoord dat je aan de hand van de serienummer de bouwjaar kan achterhalen alleen weet ik niet hoe...
de serienummer is: NT236925
het zou mooi zijn als iemand van jullie het weer. groeten michael

8 reacties


Mc-Cormick D 324 - onderdelen gezocht!

Hallo.
ik zoek voor een cormick d324 een gebruikte maar goede luchtfilterkapje, want een nieuwe staat niet echt mooi op zo'n ouwe gebruikte trekker. en weten jullie waar ik de oliefilter kan kopen van deze trekker?
m.v.g michael

11 reacties


Mc-Cormick D 324 - Krukas aanhaalmomenten

Hallo,

ik heb een blok voor de Mc Cormick gevonden,
nu moet ik alle onderdelen overzetten.
heeft iemand ook de aanhaalmomenten voor de krukas
en de zuigers.
en hoe zit dat met de timing van de brandstofpomp, de krukas en de nokkeas?
hoe kan ik het beste het vliegwiel eraf halen?

Mvg, Harold

2 reacties


Mc-Cormick D 324 - bussen

Hallo allemaal,

ik ben met mijn trekker bezig en ik heb de kop eraf gehaald. En nu zit er langs de bovenrand van de bussen een grote opening (tussen de bus en het blok).
mijn vraag is nu: is daar ook een soort afdichtingskit voor?

Met vriendelijke groet Harold

12 reacties


Mc-Cormick D 324 - achterbanden

Hoe kom ik aan vrij goede achterbanden voor een cormick D 324 op een voordelige manier?

12 reacties


Mc-Cormick D 324 - hand boek

Hallo weeten jullie waar ik een hand boek kan kopen voor een d-324 al vast bedankt

8 reacties


Mc-Cormick D 324 - banden vullen met water

Heeft het eigenlijk voordelen en nadelen om je banden te vullen
met water en hoe moet je dit doen

20 reacties


Mc-Cormick D 324 - Riemschijf krukas.McD324

Waarom zit er een blok aan de riemschijf(krukas) van de 3cil.D serie en aan de 4cil. niet.Zullen dan ook wel niet uitwisselbaar zijn.Bij mijn 553 niet.

12 reacties


Mc-Cormick D 324 - hydrauliekaansluiting

Kan er een hydrauliekaansluiting op een d 324 waar nog geen hydrauliek opzit? Wat moet er dat allemaal veranderd worden en hoeveel gaat dat ongeveer kosten?

2 reacties


Mc-Cormick D 324 - Motor Of Sloop Trekker

Heeft iemand nog een sloop Mc cormick D324 of een motor van een mc cormick D324. het blok moet in een goede staat zijn.

3 reacties


Mc-Cormick D 324 - Motor blok

Hallo,
ik zoek een motor blok voor mijn mc cormick.
heeft iemand nog een blok liggen voor een
mc cormick D324 international standaard.

5 reacties


Mc-Cormick D 324 - Water in olie

Ik zit hier met een probleem.
woensdag heb ik met mijn trekker geschut, maar toen ging ik die middag na dat ik geschut had even naar de olie kijken en er zat water in. ik heb de kop er nu af want ik weet dat dat iets met de koppakking heeft te maken. maar nu wil ik weten of het nog ergens anders aan kan liggen want ik wil nu niet dat als ik de kop er weer op heb dat er nog steeds water in de motor komt.

16 reacties


Mc-Cormick D 324 - Brandstofpomp Afstellen

Hallo,

ik heb een mc cormick d324 maar hij start slecht nu heb ik gehoord dat dat aan de timing van de brandstofpomp ligt. hoe kan ik de timing van de pomp goed zetten?

MVG, Harold

16 reacties


Mc-Cormick D 324 - Start slecht

Hallo,

2 jaar terug heb ik met mijn opa een Mc Cormick gekocht, hij heeft bij een agrarisch bedrijf gestaan daar hebben we hem weer lopend gekregen, hij heeft een nieuwe koppakking gekregen, kleppen zijn gesteld, de verstuivers zijn vervangen enz. hij loopt nu dus wel maar hij start heel erg slecht, eerst moet ik 2 min voor gloeien dan blijven starten en op een gegeven moment slaat hij aan. nu laatst heb ik een test ritje gemaakt van ongeveer een uurtje toen ik hem even uitzette kreeg ik hem ook niet meer aan toen moest ik een poos wachten voor dat ik hem weer kon starten.
mijn vraag is nu waar kan dat aan liggen?

Met vriendelijke groet Harold
alvast bedankt

28 reacties


Mc-Cormick D 324 - vastloper

Hallo
Mijn D324 is vastgelopen kop er afgehaald bleken 2 voorkamers er uit en in de cilinder te zijn gekomen dus een grote ravage.Hoe kan dat, erfenis van vorige eigenaar,die had hem gereviseert ?
Bleek ook gloeistiften in te zitten waar opstaat 9.5 V en zonder weerstand kan het in die hoek zitten.mvrgr H

9 reacties


Mc-Cormick D 324 - uitlaat monteren

Hoe monteer ik de uitlaat met platte demper dus onderlangs de trekker

5 reacties


Mc-Cormick D 324 - stomen

Mijn cormick stoomt bij de regulatur,
wat is hier aan te doen

8 reacties


Mc-Cormick D 324 - lekkende voorkamer

Hoi,

Een van de 3 cilinders heeft een lekkende voorkamer. Ik denk dat een afdichtring kapot is, hoe kan ik deze voorkamer demonteren ? Ik kan een foto sturen (hier is het probleem goed zichtbaar). Of kan er dit of een andere manier worden opgelost ?

Alvast bedankt

John

2 reacties


Mc-Cormick D 324 - Waar zit het verschil tussen een d324 en d326?

Ik heb een D324 maar vraag me af waar het verschil zit tussen een d324 en een d326 ?
De cilinderinhoud en max.toerental zijn toch gelijk?

14 reacties


Mc-Cormick D 324 - voor kant en steunen

Srry voor mijn vele vragen maar ik mijn trekker zowat terug gekregen als een bouw paket want die gene kon hem wel goed maken dus niet

maar ik had een vraag hoe zit het met de steunen van de radiateur naar de voor kan want die steunen heb ik niet meer en ik kan ze denk ik wel zelf maken

12 reacties


Mc-Cormick D 324 - start moter

Ik heb een vraag als ik de accu polen op de accu doe dan begint de starte moter te lopen maar ik weet niet waar aan het kan liggen iemand iede maar een elecktrischitijd schema heb mag ook wel

12 reacties


Mc-Cormick D 324 - zekeringen

Ik de zekeringen zijn bij mij door gebrand maar ik kan niet meer lezen welk soort zekeringen het zijn weet iemand dat mischien

20 reacties


Mc-Cormick D 324 - speling fusee linkervoorwiel

Na een bezoek aan de tech.controle blijkt dat er speling zit op de fusee van het linkervoorwiel.
Kan ik dit nog bijregelen of beter een nieuwe bestellen en kan je dit makkelijk zelf doen?

6 reacties


Mc-Cormick D 324 - Waar bevinden zich de chassisnummers op een D 324?

Voor de verplichte technische controle in Belgie moet ik de plaats weten van een 2e chassisnummer. Blijkbaar is enkel het plaatje niet genoeg.
Wie kan er helpen ?
En langs deze weg ook voor iedereen de beste wensen natuurlijk !!

2 reacties


Mc-Cormick D 324 - Motor start niet als hij warm staat ?

Normaal zou je denken dat een motor na een rit van een half uur toch wel start maar blijkbaar is dit met mijn tractor een probleem . Koud start hij wel maar warm niet ??!!
Wie weet er meer of heeft zoiets ook al meegemaakt .

16 reacties


Mc-Cormick D 324 - radiator

Ik heb een nieuwe of 2de hanse radiator nodig voor me trekker en bij die sloop in boekel kan ik niet komen te ver weg heeft iemand een advies waar ik er een kan kopen

15 reacties


Mc-Cormick D 324 - Pendelas voorwielen stuk ?

Nogmaals moet ik een beroep doen op Mc Cormick kenners. Ik vraag me namelijk af of er beweging mag zitten op de vooras en of dit kan betekenen dat de as die voor de pendelbeweging (omhoog en omlaag )zorgt versleten of kapot is als je hem lichtjes naar voor en achter kan bewegen als de wielen op de grond staan ? En kan ik dit dan zelf herstellen of eventueel bijregelen en hoe moet ik dit dan doen ?
Een nieuwe as is geen probleem want die kan ik bij Granit bestellen indien nodig .
Alweer veel vragen en hopelijk veel antwoorden waarvoor ik jullie alvast bedank .

8 reacties


Mc-Cormick D 324 - Kleur van vroeger zelfde als nu ?

Misschien een domme vraag maar is de kleur van de Mc Cormick uit 1954 hetzelfde als de IHC 's van nu ?

9 reacties


Mc-Cormick D 324 - stoelvering wat werkt het best ?

Beste tractorvrienden ,
Op mijn d324 stond een niet orginele geveerde stoel.
Deze heb ik vervangen door een panzitting (van granit ) gemonteerd op een orginele beugel.
Wat is volgens jullie de beste manier om de stoel af te veren ?

6 reacties


Mc-Cormick D 324 - Lekken van pijpje aan dieselpomp ?

Telkens ik ga rijden met mijn tractor merk ik dat er uit een buisje dat van de dieselpomp komt een minimale hoeveelheid olie of diesel lekt .
Is dit normaal ,volgens sommigen wel want het zou te maken hebben met de smering van de pomp .
Toch graag jullie mening, en vertel er ook even bij of die olie kan worden opgevangen om geen opritten te bevlekken met olie .

7 reacties


Mc-Cormick D 324 - aanbrengen hef

Kun je op zo'n trekker -die af fabriek géén hef heeft - alsnog een hefmechanisme aanbrengen? Op die plaats op de achterbrug zit nu een afdekplaat geschroefd (bv. van een slooptrekker 324 of 326) Als dat kan moet je op een speciaal type letten?

6 reacties


Mc-Cormick D 324 - Bedradingsschema d324

Omdat ik bezig ben met het opknappen van mijn Mc Cormick d324 uit 1956 ben ik op zoek naar een bedradingsschema .Het gaat dan vooral over de verlichting .
Wie kan mij helpen ?
Bij voorbaat dank !!

5 reacties


Mc-Cormick D 324 - Maaibalk

Hoi,

Ik ben aan het sleutelen aan een mc cormick d324. Daar zit ook een maaibalk bij. Ik heb alle onderdelen op 1 na.

Ik mis het deel wat op de achter as zit gemonteerd wat bebruikt word om de maaibalk een stukje van de grond af te tillen.

Heeft iemand hier een foto of tekening van. Mischien is het dan na te maken want volgens mij is het niet zo'n ingewikkeld onderdeel.

Alvast bedankt!

3 reacties


Mc-Cormick D 324 - Waterpomp lekt

Hoi,

Uit de waterpomp van mijn D324 lekt water.
Weet iemand wat de oorzaak kan zijn en wat ik er tegen kan doen.

Zou het mischien een pakking of keering kunnen zijn, of is de pomp gewoon kapot?

Alvast bedankt

20 reacties


Mc-Cormick D 324 - Maaibalk

Hoi,

Ik ben bezig met het opknappen van een MC-cormick D324.
Ik heb daarbij een maaibalk gevonden.

Ik heb hem er wel al aan zitten, maar ik kan hem niet optillen.

Zou iemand mij uit kunnen leggen hoe ik deze zou kunnen bevestigen.

Alvast bedankt!

Gr Bart

7 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Mc-Cormick machines