Foto van: wolseley
D-lijn

Mc-Cormick D 217

Foto’s
146
Video’s
1
Topics
25

Documenten

Motortype gegevens McCormick D-serie voorkamer dieselmotoren

4 pagina’s, 1.15MB

Informatie over de Mc-Cormick D 217

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de D 217.

Mc-Cormick D-lijn

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er zijn een <strong>paar</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de D 217, gezamenlijk zo&apos;n 202 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Vele jaren met plezier gebruikt
Pluspunten
Betrouwbaar en makkelijk te onderhouden
Minpunten
Te weinig pk's voor cyclomaaier/ maaien met een maaibalk is een kunst!

Gebruikerservaring

Vele jaren met plezier gebruikt

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Mc-Cormick D 217 - documenten/fotos van mc cormick D217 ( om een leuk overzichtje te maken )

Het lijkt me leuk als iedereen zijn of haar documenten of fotos van de mc cormick D217 hieronder voegt zo hebben we een leuk overzichtje

zowel oude als nieuwe fotos ,documenten, flyers, technische data alvast bedankt

0 reacties


Mc-Cormick D 217 - Differentieelslot werkt niet

Het differentieelslot van onze D-217 werkt niet. De hefboom gaat ook maar een klein stukje omhoog, volgens mij niet ver genoeg. En de hefboom doet ook weinig. Heeft iemand een idee wat er aan de hand zo kunnen zijn?

3 reacties


Mc-Cormick D 217 - Koppeling ontkoppelt niet bij het intrappen van het koppelingspedaal

Inmiddels draait de motor van onze D-217, mede dankzij een tip op deze site. Maar nu de volgende uitdaging. Het lijkt erop dat de koppelingsplaat blijft 'kleven' op het vliegwiel, of blijft hangen op de price-as. Hij ontkoppelt gewoon niet. Het koppelingspedaal voelt goed aan. 2 mogelijkheden volgens mij: 1e starten in z'n versnelling/of gaan rijden en hopen dat de plaat los komt. 2e uit elkaar halen. Heeft iemand hier ervaring mee?

7 reacties


Mc-Cormick D 217 - Nieuwe koppeling blijft steeds plakken

Enige tijd geleden de koppeling van een McCormick D217 vervangen. Trekker had 20 jaar stil gestaan. Dus nieuwe drukgroep, koppelingsplaat en druklager. Vliegwiel netjes opgeschuurd. Bij stilstaande motor kwam de koppeling prima vrij. Na wat testrondjes blijft de koppeling plakken als je het pedaal intrapt. Met ingetrapt pedaal in een versnelling drukken en goed remmen, dan komt hij los. Schakelen tijden het rijden kan dus niet. Met warme motor lijkt het erger te worden.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Vroeger zou de trekker hier ook last van gehad hebben, dus ik dacht dat dat wel opgelost zou zijn met nieuwe koppeling. Kan een krom vliegwiel dit veroorzaken?

2 reacties


Mc-Cormick D 217 - Achterste krukaskeerring

Is er een trucje om de keerring/vetkoord te monteren? Ik heb een originele besteld, ingevet maar deze krijg ik lastig op zijn plek in de 2 halve deksels. Hij zal nog een stukje dieper moeten/platter worden willen de boutgaten uitgelijnd komen

5 reacties


Mc-Cormick D 217 - Ik zoek een versnelligspook voor de Mc Cormick D217 bowaar 1957

Het onderste stuk, welke dient om de schakeling in de versnellingsbak uit te voeren is te veel afgesleten, waardoor ik problemen krijg bij het versteken van de versnellingen, dit vooral de achteruit.

3 reacties


Mc-Cormick D 217 - Welke olie voor een D217 ?

Hallo,
Ik heb 2 jaar geleden een D217 gekocht en direct olie en filter vervangen met Minerale olie van de Action: 15W40. Omdat het olie is zonder toevoegingen dacht ik dat de McCormick dat wel prima zou vinden.
Niet dus: Hij verbruikt in ieder geval olie. In 50 rustige draaiuren (op de weg) moest er een liter bij.
Vraag is nu: Is er iemand die ervaring heeft met de olie voor een D217 i.c.m. met het olieverbuik ?

Alvast bedankt voor het meedenken
Ben

7 reacties


Mc-Cormick D 217 - Kan mijn hefinrichting meer tillen?

Hallo allemaal,
Sinds mijn 13e heb ik mijn eigen trekker, een McCormick d217 standaard.
Mijn opa en ik hebben de trekker vorig jaar optisch eindelijk de aandacht gegeven die de machine volgens ons verdiend heeft. Hij is wat dat betreft "klaar", en ik wil er graag wat meer klusjes mee gaan doen, omdat ik dit jaar m'n rijbewijs heb gehaald.
Het enige probleem wat ik heb is dat de hefinrichting die er op zit, naar mijn idee te weinig kracht heeft om te tillen.
Ik weet niet precies waar de grens ligt, maar mijn acrobaat kan hij wel tillen, en onze schudder, een Fella 500 kan hij niet meer aan.
Ik snap het best als het niet kan, maar m'n vader kan met zijn DLD2 de neus de lucht in tillen, dus vandaar de vraag of het bij mij ook kan
Alvast bedankt voor de reacties, en mijn excuses voor de soms wat rare formulering (ik ben ook maar 16... :P)

1 reactie


Mc-Cormick D 217 - Onderdelen

Hallo,
Ik heb sinds kort een mc cormick d-217 gekocht alleen mis ik een aantal onderdelen. Ik zoek nog een uitlaatbuis, een dynamo en een set koplampen.
Mvg Jef

1 reactie


Mc-Cormick D 217 - Ruimte op eindaandrijving

Hallo,

Wij hebben een Mc Cormick Farmall d-217 met ruimte op de eindaandrijving. Nou hebben we met opvulringen de speling er wat uit proberen te halen maar dit is helaas niet gelukt. Wie heeft dit ook gehad en heeft dit kunnen oplossen, of wie weet hoe je dit op kunt lossen?

Mvg,
Sjors

1 reactie


Mc-Cormick D 217 - Mc Cormick d217

Hallo,

Ik heb een Mc Cormick Farmall d217, nu ben ik op zoek na een goedlopend motor blok. Weet mischien iemand ook waar ik die vinden kan? Of iemand nog 1 heeft liggen? Mij is verteld dat de d214 en d219 blokken ook op de d217 passen klopt dat? Mischien dat iemand mij hier verder bij kan helpen?

Alvast bedankt,

12 reacties


Mc-Cormick D 217 - afstellen brandstof.

Hallo,

Kan iemand mij ook vertellen hoe je de brandstof toevoer van een cormick d-217 moet afstellen. Er zit geen 1 brandstof pomp op maar, 2 kleine pompjes. Want de trekker wil bijna alleen maar volgas lopen met minder gas slaat die af.

Bvd.

9 reacties


Mc-Cormick D 217 - kleppen stellen

Hallo,
Weet iemand de stand van de kleppen ook van eem mc cormick farmall d-217?
Mvg, sybren

4 reacties


Mc-Cormick D 217 - mc cormick d217

Hallo.
Sinds kort ben ik in het bezit van een mc cormick farmall d217 (hoog stuur). Ik heb de kop laten vlakken en een nieuwe koppaking aangebracht, nu is mijn vraag weer iemand ook met hoeveel kg newton de kop moet worden vast gezet. Ik heb informartie gezocht op internet maar zonder resultaat. Zou iemand het weten? Mvb.

7 reacties


Mc-Cormick D 217 - hefinrichting

Moin moin,

Om direct maar met de deur in huis te vallen, waar vul ik mijn hydrouliek olie bij voor de hef? Is dit een afgesloten systeem met de achteras of zit dit met elkaar verbonden? Welke olie moet ik er dan ingooien en hoeveel moet er in zitten.
Nu had ik nog een vraag, hoe zou ik het beste het filter schoon kunnen maken?
Doordat de hef steeds 'slomer' / minder kan tillen verwacht ik dat of het oliepijl te laag zit, filter dicht zit of in het ergste geval de pomp versleten is.

Heeft iemand een ander idee, meld het 😃.

De groet'n!

3 reacties


Mc-Cormick D 217 - Maaibalk en hef

Goedeavond,

Ik zoek een paar goede foto's van de V-snaar spanner van de maaibalk die op de D-217. De V-snaar tussen de aftakas pollie en de maaibalk pullie wil ik graag wat strakker hebben, de originele spanner is ooit kapot gegaan. Grof gras maait ie wel goed, maar fijner gras wil wel eens een probleem geven. De span veer zit er nog wel op.

De hef werkt niet meer optimaal, hij zakt met zware dingen naar beneden als ik de hendel omhoog druk. Zou ik het filter schoon moeten maken of zou de pomp versleten zijn?
Alvast bedankt.
De groetn!

4 reacties


Mc-Cormick D 217 - aftakasolie vervangen

Ik wil de afdichtring vervangen van de aftakaskas achteraan. Waar moet ik olie aflaten? Welke, hoeveel olie moet ik erin doen en waar?
Ik heb een (duits) werkplaatshandboek, maar kan het niet vinden.

8 reacties


Mc-Cormick D 217 - Problemen met starten

Jamoi,

Sinds vorige week wil de d-217 niet meer starten. Ik vermoed dat de trekschakelaar zijn loodje heeft gelegd. Ik zet het contact aan en begin te gloeien, nu gaat het groene controle lampje op het dashbord uit. Stop ik met gloeien gaat het controle lampje weer aan. Als ik de trekker in 1x probeer te starten gebeurt er niks. Heeft iemand misschien een idee?
Nog een vraag, ik ben ook van plan om een compleet nieuwe kabelboom aan te leggen omdat het een groot wirwar van draden is. Ik weet dat het veel werk is, ik heb op internet al gezocht maar volgens mij is er geen complete kabelboom te koop voor dit type. Wel heb ik een elektrisch schema gevonden. Iemand tips hoe ik hier aan begin?

Mvg,
Mispelaar

18 reacties


Mc-Cormick D 217 - vriesdop

Hallo,
Vandaag een D 217 gestart die al jaren stilstond.
De motor liep goed, maar na een paar minuten liep er water uit de cilinderkop.
Nu blijkt de achterste vriesdop weggeroest te zijn.
Ik ben al aan het zoeken geweest, maar kan geen specifieke dop vinden.
Weet iemand wat de precieze maat van een vriesdop van een D 217 is?

2 reacties


Mc-Cormick D 217 - complete maaibalk te koop

Hallo,

wie heeft er interesse in een complete maaibalk van een cormick d-217 standard ?

alleen de aandrijfing / poelie die onder de trekker hangt zit er niet bij

met splinternieuwe mesjes erop
en enkele reserve mesjes erbij

15 reacties


Mc-Cormick D 217 - als je stuurt hoor je een rauwe tik

Hallo iedereen,

ik heb een cormick d-217 en als ik stuur hoor ik aan de linker kant een rauwe tik, wat is dat en waar komt dat door ??

2 reacties


Mc-Cormick D 217 - achterspatborden repareren

Beste Tf'ers

Wij hebben thuis een Mc Cormick d217. Maar daar is het linker achterspatbord niet zo goed meer van. Er zitten veel deuken in, zou ik het er dat uit moeten slijpen of moeten gaan plamuren? Ik heb de Trekker van 2009 ook gezien met die uitleg van spatborden weer netjes maken maar ik wou graag jullie mening hier over.

6 reacties


Mc-Cormick D 217 - Handleiding

Zou er een mc cormick handleiding in nederlandse vertaling zijn. Zo ja waar kan je die kopen heb marktplaats, trekkersite etc gezocht maar vaak in duitse versie alleen
mvg

2 reacties


Mc-Cormick D 217 - Versnellingsbak

Hallo,
bij me versnellingsbak doet of pakt hij ze 1 en 2 niet goed daar wilt hij niet in schakelen maar bij de rest ( achteruit 3, 4 , 5 ,6 ) doet hij wel weet misschien iemand wat je kan doen om ze 1 en 2 te doen het lijkt soms wel of het beetje geroest heeft maar lijkt me vrij stug.

alvast bedankt

9 reacties


Mc-Cormick D 217 - Voorwielen

Weet er iemand 2 voorwielen voor een mc cormick d217?

Alvast bedankt! 😄

3 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Mc-Cormick machines