Foto van: Jeroen1988

Fendt 612

Foto’s
1.795
Video’s
91
Topics
51

Informatie over de Fendt 612

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 612.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 612, gezamenlijk zo&apos;n 210.395 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Ik gebruikt de machine al jaren in de bosbouw.
Pluspunten
Simpele machine en meeste problemen kan ik zelf oplossen.
Vooraanzicht
Interieur

Gebruikerservaring

Ik gebruikt de machine al jaren in de bosbouw.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 612 - Topstanghouder

Wie kan

2 reacties


Fendt 612 - Elektrische problemen en schema’s

Weet iemand waar het remcontact zich bevindt bij een 612lsa E van het bouwjaar 1991? Stoplichten werken namelijk niet.

Ook start mijn trekker niet meer als ik de koppeling indruk, dus is het startonderbreker contact stuk? Waar bevindt deze zich en waar kan ik dit nog bestellen.

Bedankt

24 reacties


Fendt 612 - Olielekkage versnellingsbak stelschroefjes

Hallo,

weet iemand waar de 2 stelschroefjes onderaan de versnellingsbak voor dienen. mijn versnellingsbak lekt hier namelijk en ik zou hem graag lekvrij maken, maar ik weet niet goed of ik hiermee niets ontregel aan de versnellingsbak. Het gaat om een favorit 612 ls turbomatik van bouwjaar 1980.

alvast bedankt voor de info

2 reacties


Fendt 612 - Fendt 612lsa (turbomatik E lampje blijft branden)

Bij mijn fendt 612 Lsa Turbomatik E blijft het lampje van de E koppeling constant branden ook al moet de trekker geen zwaar werk doen. Wat zou het probleem kunnen zijn dat de e koppeling niet aan gestuurd wordt ?

6 reacties


Fendt 612 - Iemand die de positie weet van dit plaatwerk?

Plaatwerk zoals te zien op foto’s, is gedemonteerd van een Fendt 612 LSA. Helaas kan ik de desbetreffende monteur niet meer vragen waar hij deze gedemonteerd heeft, kan iemand me helpen?

14 reacties


Fendt 612 - Mogelijk om trompet te demonteren zonder chassis te demonteren fronthef

Hallo,

Nogmaals jullie hulp nodig….
Mijn handrem is geblokkeerd,maw trompetten mogen er terug af.
Nu is mijn vraag of iemand mij kan zeggen met100%zekerheid of ik die eraf krijg zonder het chassis van de fronthef te demonteren???

Alvast bedankt!

4 reacties


Fendt 612 - Beste manier gezocht om spoor te regelen

Hallo,
Vorige week spoor geregeld met touwen rondom de trekker gespannen en gemeten dat de trekker perfect in lijn en parallel stond.
Gisteren eerste testrit gedaan en bij thuiskomst gezien dat spoor totaal open staat??? Gisteren avond met lijnlazer terug goed gezet maar vertrouw het niet .
Iemand ervaring???
Dank bij voorbaat !
Mvg Bruno

8 reacties


Fendt 612 - Koplampdrager gezocht fendt 600

Beste

Ik zoek nog een koplampdrager van een fendt 600 serie. Heb nu de holle maar mag ook een volle zijn. Is er eentje zonder frontlift.
Ik hoor het graag

0 reacties


Fendt 612 - 80W olie in versnellingsbak ???

Goedeavond,
Ik heb een 309 waar in de tank van de hydraulische olie 80W olie zit. Om geen olie te mengen als ik met machines werk met zowel de 300 als de 600 zou ik dus ook 80W olie in de versnellingsbak van de 600 willen doen. Alleen weet ik niet goed of die versnellingsbak mag draaien op 80W olie ipv de 20W20 olie die voorgeschreven word in de handleiding??? zijn er nog mensen die dit probleem hebben? En zo ja wat deden jullie om geen olie te mengen??
alvast bedankt Tom

8 reacties


Fendt 612 - Afmetingen breedte en hoogte

Hoi ik wil graag een fendt 612 kopen alleen bij ons op pad kan maar tot 2,50 breed dus de vraag is is dat mogelijk en hoe breed is zo een trekker gemiddeld alvast bedankt

4 reacties


Fendt 612 - Ehr reageert erg laat

Beste tf'ers

Ik zit met een vraag over mijn ehr. Wanneer deze volledig omlaag is en ik wil heffen met de 'grote draaiknop' dan heft deze pas wanneer de draaiknop al voorbij de helft is gedraaid.
Ook wanneer de dieptecontrole af staat!
Lijkt wel of hij zijn nulstand kwijt is.

Hoe krijg ik dit terug in orde?
Mvg cis

3 reacties


Fendt 612 - Meer informatie over airco

Beste, tf'ers

Ik ben pas in het bezit van een fendt 612lsa bj 1985. (Foto zie mijn profiel)
Nu is mijn vraag of er iemand meer weet over het aircosysteem.
Hier zit niet zoals gewoonlijk vooraan een aircopomp aangedreven door een riem maar bij deze zit de pomp tussen het rechter achterwiel en de versnellingsbak.

Of de airco werkt weet ik nog niet aangezien de ventilators niet werken maar ik veronderstel van niet. Iemand die hier meer informatie over heeft?

Mvg
Cis

10 reacties


Fendt 612 - Start motor slaat "vast" en aanslepen niet mogelijk

Beste lezers,
Ik heb een Fendt 612 LS die niet meer start, ik heb hem gisteren nog gebruikt maar vandaag start hij niet meer. Bij de eerste keer dat ik gisteren de trekker probeerde te starten hoorde ik een tik maar wou hij niet door starten. De sleutel terug gedraaid en bij de tweede poging startte hij toch, Vervolgens heb ik er 2/3 uur mee gewerkt. Vandaag probeerde ik hem te starten maar ik hoor alleen een tik en hij start niet door. Ook niet met een andere accu. Ik heb geprobeerd om de start motor een tik te geven met een stuk hout en een hamer maar dit werkte ook niet. Daarna heb ik de trekker proberen aan te slepen met een andere trekker maar dit gaf ook geen resultaat. Ik heb een filmpje gemaakt van het starten:

22 reacties


Fendt 612 - Schakelstangen - 3e versnelling nakijken

Hallo iedereen,

Omdat de derde versnelling van onze Fendt 612 er makkelijk uit springt, ben ik eens gaan zoeken op dit forum. Na verschillende topics te lezen ben ik begonnen met de arretering van de schakelstangen na te kijken. De symptomen van kapotte veertjes van de arretering komen overeen met het gedrag van onze aandrijving (blijft wel in versnelling als hij trekt, is makkelijk uit versnelling te halen, schiet uit versnelling bij bergaf rijden of afremmen, geloof ik).

Bij het nakijken van de veertjes blijkt dat deze stuk voor stuk allemaal nog in orde zijn. Ook de kogels zijn nog in goede staat, en slijtage in de schakelstangen is miniem. Zie bijgevoegde foto's.

1) Is er iets dat ik verder nog kan nakijken op dit punt? Helaas ligt de derde versnelling diep in de bak en kan ik daar van aan het schakeldeksel vrijwel niets vaststellen denk ik...

2) De volgende stap zou dan zijn dat ik alles terug monteer, om het gedrag nogmaals te testen wanneer de tractor weer volledig in mekaar zit (momenteel nog enkele zaken aan het restaureren na vervangen van motor). Wat raden jullie aan om zeker te vervangen alvorens alles weer te monteren? In ieder geval toch nieuwe veertjes steken? Groeven dieper in de schakelstangen dieper maken, of is dat af te raden om daar aan te raken?

Alvast bedankt voor de hulp!

2 reacties


Fendt 612 - Betekenis controlelampjes op dashboard

Weet er iemand waar ik de betekenis van diverse controlelampjes kan terugvinden bij Fendt?
Op onze Favorit 612 die we aan het restaureren zijn, gaat het tweede lampje van onderstaande foto steeds branden. Weet er iemand de betekenis hiervan?

Alvast bedankt!

2 reacties


Fendt 612 - Motor wisselen, tips voor demontage?

Hallo,

We moeten een motor wisselen van een Fendt 612 LSA.
Nu vroeg ik me af hoe we dat best aanpakken. Motor en chassis losmaken en uit elkaar rijden of de motor uit het chassis halen?
Ik dacht aan de eerste optie, ik probeerde om de cabine los te maken van het chassis, maar dit lukt me niet, weet iemand hoe dit te doen?

Alvast bedankt

6 reacties


Fendt 612 - werkplaatshandboek fendt 612 lsa e

Hallo
heeft er iemand een digitale versie van het werkplaatshandboek van een fendt 612 lsa e uit 1991

0 reacties


Fendt 612 - Fronthef

Ben opzoek naar een orginele fronthef van een 612lsa e , heb je wat liggen laat je het maar weten 👍🏼

16 reacties


Fendt 612 - Gewichten achter op de trekker

Hoe maak je gewichten vast of hang je achter op de trekker bij een fendt 612 voor trekkerslep

17 reacties


Fendt 612 - Fendt 600 LS

Heeft er iemand het werkplaats handboek van de Fendt 600 LS digitale versie graag

2 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines