Foto van: Jeroen1988

Fendt 612

Foto’s
1.720
Video’s
91
Topics
47

Informatie over de Fendt 612

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 612.

Ervaring

Er zijn <strong>tientallen</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 612, gezamenlijk zo&apos;n 211.795 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Ik gebruikt de machine al jaren in de bosbouw.
Pluspunten
Simpele machine en meeste problemen kan ik zelf oplossen.
Vooraanzicht
Interieur

Gebruikerservaring

Ik gebruikt de machine al jaren in de bosbouw.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fendt 612 - Iemand die de positie weet van dit plaatwerk?

Plaatwerk zoals te zien op foto’s, is gedemonteerd van een Fendt 612 LSA. Helaas kan ik de desbetreffende monteur niet meer vragen waar hij deze gedemonteerd heeft, kan iemand me helpen?

14 reacties


Fendt 612 - Mogelijk om trompet te demonteren zonder chassis te demonteren fronthef

Hallo,

Nogmaals jullie hulp nodig….
Mijn handrem is geblokkeerd,maw trompetten mogen er terug af.
Nu is mijn vraag of iemand mij kan zeggen met100%zekerheid of ik die eraf krijg zonder het chassis van de fronthef te demonteren???

Alvast bedankt!

4 reacties


Fendt 612 - Beste manier gezocht om spoor te regelen

Hallo,
Vorige week spoor geregeld met touwen rondom de trekker gespannen en gemeten dat de trekker perfect in lijn en parallel stond.
Gisteren eerste testrit gedaan en bij thuiskomst gezien dat spoor totaal open staat??? Gisteren avond met lijnlazer terug goed gezet maar vertrouw het niet .
Iemand ervaring???
Dank bij voorbaat !
Mvg Bruno

8 reacties


Fendt 612 - Koplampdrager gezocht fendt 600

Beste

Ik zoek nog een koplampdrager van een fendt 600 serie. Heb nu de holle maar mag ook een volle zijn. Is er eentje zonder frontlift.
Ik hoor het graag

0 reacties


Fendt 612 - 80W olie in versnellingsbak ???

Goedeavond,
Ik heb een 309 waar in de tank van de hydraulische olie 80W olie zit. Om geen olie te mengen als ik met machines werk met zowel de 300 als de 600 zou ik dus ook 80W olie in de versnellingsbak van de 600 willen doen. Alleen weet ik niet goed of die versnellingsbak mag draaien op 80W olie ipv de 20W20 olie die voorgeschreven word in de handleiding??? zijn er nog mensen die dit probleem hebben? En zo ja wat deden jullie om geen olie te mengen??
alvast bedankt Tom

8 reacties


Fendt 612 - Afmetingen breedte en hoogte

Hoi ik wil graag een fendt 612 kopen alleen bij ons op pad kan maar tot 2,50 breed dus de vraag is is dat mogelijk en hoe breed is zo een trekker gemiddeld alvast bedankt

4 reacties


Fendt 612 - Ehr reageert erg laat

Beste tf'ers

Ik zit met een vraag over mijn ehr. Wanneer deze volledig omlaag is en ik wil heffen met de 'grote draaiknop' dan heft deze pas wanneer de draaiknop al voorbij de helft is gedraaid.
Ook wanneer de dieptecontrole af staat!
Lijkt wel of hij zijn nulstand kwijt is.

Hoe krijg ik dit terug in orde?
Mvg cis

3 reacties


Fendt 612 - Meer informatie over airco

Beste, tf'ers

Ik ben pas in het bezit van een fendt 612lsa bj 1985. (Foto zie mijn profiel)
Nu is mijn vraag of er iemand meer weet over het aircosysteem.
Hier zit niet zoals gewoonlijk vooraan een aircopomp aangedreven door een riem maar bij deze zit de pomp tussen het rechter achterwiel en de versnellingsbak.

Of de airco werkt weet ik nog niet aangezien de ventilators niet werken maar ik veronderstel van niet. Iemand die hier meer informatie over heeft?

Mvg
Cis

10 reacties


Fendt 612 - Start motor slaat "vast" en aanslepen niet mogelijk

Beste lezers,
Ik heb een Fendt 612 LS die niet meer start, ik heb hem gisteren nog gebruikt maar vandaag start hij niet meer. Bij de eerste keer dat ik gisteren de trekker probeerde te starten hoorde ik een tik maar wou hij niet door starten. De sleutel terug gedraaid en bij de tweede poging startte hij toch, Vervolgens heb ik er 2/3 uur mee gewerkt. Vandaag probeerde ik hem te starten maar ik hoor alleen een tik en hij start niet door. Ook niet met een andere accu. Ik heb geprobeerd om de start motor een tik te geven met een stuk hout en een hamer maar dit werkte ook niet. Daarna heb ik de trekker proberen aan te slepen met een andere trekker maar dit gaf ook geen resultaat. Ik heb een filmpje gemaakt van het starten:

22 reacties


Fendt 612 - Schakelstangen - 3e versnelling nakijken

Hallo iedereen,

Omdat de derde versnelling van onze Fendt 612 er makkelijk uit springt, ben ik eens gaan zoeken op dit forum. Na verschillende topics te lezen ben ik begonnen met de arretering van de schakelstangen na te kijken. De symptomen van kapotte veertjes van de arretering komen overeen met het gedrag van onze aandrijving (blijft wel in versnelling als hij trekt, is makkelijk uit versnelling te halen, schiet uit versnelling bij bergaf rijden of afremmen, geloof ik).

Bij het nakijken van de veertjes blijkt dat deze stuk voor stuk allemaal nog in orde zijn. Ook de kogels zijn nog in goede staat, en slijtage in de schakelstangen is miniem. Zie bijgevoegde foto's.

1) Is er iets dat ik verder nog kan nakijken op dit punt? Helaas ligt de derde versnelling diep in de bak en kan ik daar van aan het schakeldeksel vrijwel niets vaststellen denk ik...

2) De volgende stap zou dan zijn dat ik alles terug monteer, om het gedrag nogmaals te testen wanneer de tractor weer volledig in mekaar zit (momenteel nog enkele zaken aan het restaureren na vervangen van motor). Wat raden jullie aan om zeker te vervangen alvorens alles weer te monteren? In ieder geval toch nieuwe veertjes steken? Groeven dieper in de schakelstangen dieper maken, of is dat af te raden om daar aan te raken?

Alvast bedankt voor de hulp!

2 reacties


Fendt 612 - Betekenis controlelampjes op dashboard

Weet er iemand waar ik de betekenis van diverse controlelampjes kan terugvinden bij Fendt?
Op onze Favorit 612 die we aan het restaureren zijn, gaat het tweede lampje van onderstaande foto steeds branden. Weet er iemand de betekenis hiervan?

Alvast bedankt!

2 reacties


Fendt 612 - Motor wisselen, tips voor demontage?

Hallo,

We moeten een motor wisselen van een Fendt 612 LSA.
Nu vroeg ik me af hoe we dat best aanpakken. Motor en chassis losmaken en uit elkaar rijden of de motor uit het chassis halen?
Ik dacht aan de eerste optie, ik probeerde om de cabine los te maken van het chassis, maar dit lukt me niet, weet iemand hoe dit te doen?

Alvast bedankt

6 reacties


Fendt 612 - werkplaatshandboek fendt 612 lsa e

Hallo
heeft er iemand een digitale versie van het werkplaatshandboek van een fendt 612 lsa e uit 1991

0 reacties


Fendt 612 - Fronthef

Ben opzoek naar een orginele fronthef van een 612lsa e , heb je wat liggen laat je het maar weten 👍🏼

16 reacties


Fendt 612 - Gewichten achter op de trekker

Hoe maak je gewichten vast of hang je achter op de trekker bij een fendt 612 voor trekkerslep

17 reacties


Fendt 612 - Fendt 600 LS

Heeft er iemand het werkplaats handboek van de Fendt 600 LS digitale versie graag

2 reacties


Fendt 612 - Vol in toeren bij starten

Ik heb een fendt 612 sl, als ik deze start, gaat hij vol in toeren, en heeft hij veel grijze rook.
De motor heeft enkele jaren stil gestaan, we hebben toen de kleppen gesteld en hem gestart, niks aan de hand toen, hij draaide mooi stationair en gas geven deed hij prima. Daarna niet meer gestart, maar een maand later sloeg hij maar net aan tijdens het starten, en bleef hij amper stationair draaien. Iemand vertelde me dat je de O-ringen van de brandstofpomp moest vervangen (omdat hij zo lang had stil gestaan). Dit heb ik dus gedaan, de 6 koper-ringen en 6 rubberen O-ringen vervangen (de originele uiteraard!), alles netjes terug in elkaar gezet, de plunjers kunnen er ook maar op 1 manier in, dus die kunnen niet verkeerd zitten denk ik? Maar als ik de motor nu start, gaat hij direct vol in zijn toeren, gas blijft niet hangen, ook niet inwendig in de pomp, choke staat ook niet op. De eerste keer dat hij zo in toeren vloog, kwam er veel zwarte rook uit de uitlaat, maar vanaf de 2e keer starten krijgt hij vooral grijze rook. Oliepeil blijft ook hetzelfde. Iemand die me kan helpen waar het probleem zit? Ergens iets fout gedaan bij de O-ringen?

14 reacties


Fendt 612 - Hoeveelheid atd olie vloeistofkoppeling pto

Hallo hebben sinds kort pto op onze 612 gebouwd. Maar nu was mijn vraag of iemand weet hoeveel liter atf olie er bij de vloeistofkoppeling van de pto bij moet? Bvd

6 reacties


Fendt 612 - Frontaftakas as naar pto

Goedemiddag, hebben sinds kort een originele fronthef+pto voot onze 612.
Nu is de as die vanuit de poelie naar de vloeistofkoppelibg van de pto gaat kapot. Hebben ze destijds kortgesneden met een snijbrander. Die wil ik laten maken/draaien, maar weet de lengte van de as niet kan iemane mij hierbij helpen ?.
Heb prijs voor een nieuwe op gevragen en dat is ook niet min.. 800,- ex btw vandaar dat ik het eerst zo probeer op te lossen.
Alvast bedankt

14 reacties


Fendt 612 - Aftakas koppeling slipt altijd

Onze 612 LSA-E heeft al jaren last van een slippende aftakas koppeling. Kan er bijna niets aankoppelen want het begint meteen te stinken. Dealer heeft de platen en de keerringen van de bak al eens vervangen omdat ze zeg maar bijna in brand gevlogen waren. Maar het slippen blijft. Is er iets af te stellen of vervangen in de drukgroep? Koppeling wordt op lucht geschakeld. Koppelings platen zijn geloof ik van buitenaf bereikbaar?

25 reacties


Fendt 612 - Kleur verschil tussen 612 en 514

Wil weten of een 612 van 1990 dezelfde kleur groen heeft als bijvoorbeeld een jongere 514.

1 reactie


Fendt 612 - Zou ik op een fendt 612 ls een lsa E neus kunnen zetten?

Ik vind de neus van de LSA E mooi met de zwarte stroojes in de neus zou ik die ook op een LS kunnen zetten uit 1977

1 reactie


Fendt 612 - Turbokoppeling werkt niet meer,lawaai in de versnellingsbak

Hallo,
deze morgen willen aanzetten met de 612 en hoorde direct een gerammel in de versnellingsbak als ik hem in neutraal liet draaien en koppeling los liet. het lampje van de turbomatik E brandt niet meer op de tableau. bij het rijden werkt de turbokoppeling niet meer maar enkel de mechanische koppeling. de olie in de achterbrug staat beetje boven maximum maar ik heb er vorige week ook mee gereden en totaal geen problemen gehad ermee...
ik denk aan een elektrisch probleem maar weet niet waar te zoeken.
iemand ervaring met dit probleem??

alvast bedankt
mvg Bruno

29 reacties


Fendt 612 - Wat is ongeveer de waarde van een 612

Wat zou ongeveer de verkoop prijs zijn van een fendt 612 lsa E 1993 met 13600 uur en heeft net een beurt gehad.
Op internet zie je erg verschillende prijzen.

23 reacties


Fendt 612 - Hoge urenstand Fendt 612

Beste mede tf'rs,

Ben mijn gegevens kwijt van mijn vorige account: matzzz dus doe het even op deze manier.

Even een vraagje, ik heb interesse in een 612 lsa e . Tractor ziet er netjes uit maar heeft een hoge urenstand: hoger als 20000 uur. Ik ben zelf monteur dus ik weet een aantal dingen waar ik naar moet kijken maar wou toch hier vragen aan mensen die ervaring met deze machine hebben of dat het nog waard is om zoon machine te kopen en waar zijn de specifieke dingen waar ik op moet letten. Ik koop liever een technisch goed onderhouden trekker met 20000 uur als een trekker met 12000 uur die waarschijnlijk toch al terug gedraaid is en misschien afgetapt is.

Graag jullie mening hierover

Gr Matthew

5 reacties


Fendt 612 - Hoe krijg je turbo geluid bij fendt 612 lsa turbomatik e als je gas los laat

Hoe krijg je een turbo geluid bij een fendt 612 lsa turbomatik e als je het gas los laat?

42 reacties


Fendt 612 - Hoe krijg je turbo geluid bij fendt 612 lsa turbomatik e

Hoe krijg je een turbo geluid als je gas los laat bij fendt 6112 lsa turbomatik e

7 reacties


Fendt 612 - Luchthoorn op fendt 612

Ik wil een luchthoorn op de 612 zetten maar hoe kan ik het beste lucht aftappen en is het dan niet te veel bar(11) voor de luchthoor. En welke luchthoorn is goed en betaalbaar

11 reacties


Fendt 612 - Welke verrsnelling trekkertrek 7 ton met dubbellucht?

Welke versnelling moet ik rijden in de 7 ton met dubbelluchten ernaast? Is een 40km bak.

12 reacties


Fendt 612 - Ruilmotor - probleem bij starten

Ter info:
-Fendt 612, MWM d226-6 motor was op hol geslagen, gevolg was gat in het motorblok en zelfs beschadiging aan de behuizing van de brandstofpomp.
- MWM d227-6 uit een Renault 981-4 gehaald, zelfde inbouwmaten, enkel de bouten soms een maatje kleiner (krukas, brandstofleiding)
- Alle randapparatuur overgebouwd op de 227
- Turbokoppeling gevuld (met 10w40)
- Motor kan met de hand volledig rond gedraaid worden, enkel op 1 bepaald punt gaat dit moeilijker (bouwt schijnbaar ergens tegendruk op)
- Motor voor het inbouwen in de Fendt eens ontlucht en gestart, is na lang ontluchten 1x gestart geraakt
- Motor ingebouwd in de Fendt
- Tractor uit versnelling gezet en koppelingspedaal ingeduwd vastgezet
- Na lang ontluchten weer een keer aan het draaien gekregen (ontluchten aan pomp (2 boutjes), en twee injectors ontlucht, brandstoffilter heeft een retourleiding waar mazout uit komt)
- De batterij haal ik uit een andere Fendt (611) die dagelijks rijdt.

-Nu heb ik nog het volgende probleem:

Telkens de motor stil komt te staan (vb na draaien om te ontluchten, zonder dat hij aanslaat), wil hij de volgende keer niet meer draaien als de starter aangrijpt. Je hoort enkel één tik, waarna er niets meer te horen of te zien is. Als je dan de motor handmatig een kwart of een halve toer draait, en je probeert opnieuw, draait de motor wel weer mee als de starter aangrijpt.
Nu vraag ik mij af of dit te maken heeft met dat ‘moeilijke punt’ waar de krukas wordt tegengehouden, of gewoon met een starter die toe is aan revisie. Verder ook nog gedacht dat de turbokoppeling misschien te zwaar gevuld is, of dat de motor inwendig roest is waardoor hoge weerstand bij ronddraaien… Iemand een idee van wat er mis kan zijn? Of lost dit probleem zichzelf op met een stevige starter-batterij combinatie?

38 reacties


Fendt 612 - remmen

Hallo, Een kennis van me heeft een fendt favorit 612 ls en hij heeft een probleem met de remmen. Als het het rem rempedaal intrapt voel je ook geen druk. Als het goed is zijn oli remmen maar we kunnen ook geen reservoir vinden. Ik heb lang op het internet gezocht naar handleidingen maar kan deze nergens vinden. Is iemand bekend met het probleem of weet iemand hoe het rem systeem werkt of waar ik een handleiding kan vinden? Alvast heel erg bedant! groetjes, joris

3 reacties


Fendt 612 - verstuivers verwijderen uit kop.

Ik ben bezig met mijn motor in orde aan het zetten.
Maar nu krijg ik mijn verstuivers aan geen kanten uit de cilinderkoppen.
We hebben al van alles geprobeerd, 3 weken in diesel laten weken en er zelfs op geslagen aan de onderkant.
Niets lukt.

Iemand die dit probleem kent?
En die hier een oplossing voor heeft?

Mvg
Jonas

21 reacties


Fendt 612 - Stickers 800-serie stijl

Hallo,

Omdat ik volgende week begin met mijn fendt op te knappen ben ik op zoek naar al de benodigde onderdelen.
Nu heb ik bijna alles maar zoek nog stickers.
Ik heb hier eens op foto mooie stickers gezien in de stijl van op de oude 800 serie.
Kan iemand mij vertellen waar ik deze kan krijgen.
Of misschien iemand die daarvan een voorbeeld heeft om te printen.

Opdruk :FAVORIT 612 LSA TURBOMATIK E

tractorfan.nl/picture/583239/
tractorfan.nl/picture/443949/

2 reacties


Fendt 612 - probleem met remmen aanhangwagen

Hallo, ik heb gisteren een containersysteem gaan halen waar er hydraulische remmen opzitten.
alles aangesloten en op de rem geduwd om alles te proberen maar dan gezien dat de druk niet wegvalt op de leiding die de remmen aanstuurd. als ik de leiding afdoe dan zit er druk op de koppeling op de tractor(die normaal volledig moet wegvallen denk ik bij niet remmen??)
wie zou mij hierbij kunnen helpen

alvast bedankt, Bruno

15 reacties


Fendt 612 - werkplaatshandboek fendt 600-serie LSA gezocht

Hallo, ik ben op zoek naar een werkplaatshandleiding voor fendt 600 serie maar van de laatste modellen lsa-e
liefst engels-frans of nederlandstalig want mijn duits is alles behalve...

alvast bedankt
Bruno

4 reacties


Fendt 612 - olie verlies servo

Hallo,gisteren met de fendt naar tractorwijding geweest maar blijkbaar heeft dat geen goed effect op de 612 gehad want hij steekt al de servo-olie eruit via het vaatje om bij te vullen.
het gaat hier over een 612 lsa-e van 92'

iemand die dit al heeft voorgehad of mij zou kunnen helpen alvorens ik de boel begin te demonteren?

alvast bedankt
mvg Bruno

12 reacties


Fendt 612 - foto's gevraagd fronthef 612 lsa-e

Hallo,
sedert enige tijd ben ik trotse eigenaar van een 612, er is een originele fronthef bij maar niet gemonteerd.
graag had ik enkele foto's gehad om te weten waar de olieslangen moeten worden aangekoppeld want deze zijn er niet bij geleverd. de zuigers zijn dubbelwerkend.
onder de neus is 1 leiding met snelkoppeling voorzien maar weet niet of deze van toepassing is voor fronthef of voor de aftakas vooraan(die er trouwens ook niet meer bij was...)
mocht er iemand in de buurt van Kortrijk Belgie een 600 hebben met originele fronthef mag dat ook altijd even laten weten.

Alvast bedankt
Bruno

16 reacties


Fendt 612 - gezocht front aftakas

Hallo,

ik heb onlangs mijn droom waar gemaakt en een 612 lsa van 92 gekocht.
er is een fronthef bij maar jammergenoeg is de aftakas eens afgereden geweest en is er nu af. graag had ik er terug één opgezet dus als jullie iets hebben liggen hoor ik dat graag.

alvast bedankt
mvg Bruno

20 reacties


Fendt 612 - koppelings cilinders ontluchten.

Hallo,

Bij mijn 611 was een tijd terug onder bij de versnellingsbak de plunjer/cilinder uit het gat waar die in zit geschoten (lasje was gescheurd). Dit heb ik weer gemaakt en alles netjes terug gemonteerd. Maar ik krijg hem nou niet meer ontlucht.

mvg

4 reacties


Fendt 612 - ZF T3450 onderdelen

Hallo

Ik zoek nog tandwiel van 3e versnelling + synchroomlichaam, heb al wat slopers benaderd maar kwam hier nog niet echt verder mee. Nog iemand ideeën? alvast bedankt

19 reacties


Fendt 612 - versnellingsbak

Hallo,

Mijn trekker springt uit z'n 3e versnelling. (Onbelast) (synchromesh) Wil dit eigenlijk weer klaar maken, zijn er ook mensen die dit eerder mee gewerkt hebben?, gerepareerd hebben? Zou makelijk zijn zodat wat achtergond info kan krijgen, tevens wil ik de remmerij nakijken, en vermoed dat koppeling ook niet al te fris is.
alvast bedankt.

43 reacties


Fendt 612 - beschermkap turbo uitlaat demper

Weet iemand de originelen kleur van de bescherm kap van de uitlaat demper en de turbo??(ik zie ze soms groen en sommigen zijn zwart)

gr remco

12 reacties


Fendt 612 - brandstof filter

Hallo alleem

ik ben nu even de 612 aan het verfersen maar nu heb ik een ander filter gekregen. ik heb altijd F 816 200 060 020 en nu heb ik een F 181 200 060 030. en die ouwe heeft twee rubbere ringen en deze nieuwe maar 1 alleen die grote. kan ik die gewoon gebruiken of is die verkeert.

6 reacties


Fendt 612 - Fendt 612 verbruikt veel koelvloeistof

Mijn 612 verbruikt de laatste maanden nog al koelvloeistof.

- Hij rookt niet wit
- geen erge carterdruk
- olie lijkt mij normaal van kleur

Zelf ben ik bang dat ik wat bussen lek heb? hij lekte onder de cabine wel iets kvs maar dit lijken me geen liters , kan ook geen lekkage vinden bij de kachelradiateur of 1 van die slangen.

Hoe kan ik testen of ik bussen lek heb? of evt de koppakking iets lek? maar nogmaals aan de trekker zelf merk ik niks.

Bekend probleem te zijn bij mwm B motoren??

bvd, Jeroen

30 reacties


Fendt 612 - vloestofkoppeling

Hallo, kun bij een 612 turbomatik E ook de vloestofkoppeling olie bijvullen, want hij trekt er nog al lang er doorheen.
alvast bedankt.

25 reacties


Fendt 612 - FENDT 612 vraagje

Hallo allemaal ik heb een vraagje. Ik heb wel eens gezien een fendt 615 met de banden maat 710/70/38 pirelli, maar past dat ook op een fendt 612 uit 1990. Want volgens mij is een 612 iets kleiner. alvast bedankt

11 reacties


Fendt 612 -

Heeft er iemand ervaring met de reparatie van een orbitrol? Of weet waar je heen kan? Zeg niet naar een mechanisatie bedrijf want die weten het ook niet.

17 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fendt machines