Foto van: Wimariete

Same Explorer 70

Foto’s
137
Video’s
2
Topics
18

Informatie over de Same Explorer 70

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Explorer 70.

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Explorer 70, gezamenlijk zo&apos;n 25.153 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Achteraanzicht
Zijaanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Same Explorer 70 - Van 25km/h naar 30km/h

Zou het mogelijk zijn om van mijn 25km/h trekker 30km/h of zelfs 35km/h te laten lopen? Mijn trekker loopt nu op 2300 toeren 25km/h en op 2400 (handgas) loopt die 27km/h. Groter banden zijn geen optie door de schuine spatborden. Zou het mogelijk zijn om er andere tandwielen in te plaatsen of zijn er nog andere opties?

14 reacties


Same Explorer 70 - Same explorer 70 onderhoud

Hallo,

Iemand die onderhoudsboek heeft voor een same explorer 2 70? Of in kort kan uitleggen hoe ik zelf het onderhoud kan doen? Soort olie, hoeveelheid, aflaatpunt en dergelijke..

10 reacties


Same Explorer 70 - Pto naar 540 toeren

Hallo,

Iemand die weet bij een explorer 70, of de economica stand de 540toerenstand is?

Alvast dank

18 reacties


Same Explorer 70 is het normaal als je Max speed rijd dat de toerenteller in het rood staat.

Ik heb net een same 70 explorer 2dehands gekocht. Nu snap ik de toerenteller niet zo goed. Is het normaal als je Max speed wilt rijden (25km/h) het wijzertje in het rood staat?

34 reacties


Same Explorer 70 - krukas / balansas

Er zat een tik in de motor. kop eraf gehaald. ruimte op de zuiger. hoppa carter eraf. nu zijn die balans assen verdraaid. weet iemand hoe je dat precies weer moet monteren?.
maar nu het verhaal, het lager heeft een heel sleepspoor in de krukas gemaakt.
dus zoek een andere krukas. weet iemand waar ik die kan krijgen?

13 reacties


Same Explorer 70 - Remleiding

Hallo,

Een tijdje geleden had ik last van remmen die niet zo goed meer pakten. Ik ontluchte mijn leidingen regelmatig maar zag dat er alsmaar minder en minder olie in het potje zat. Ik heb ontdekt dat de leiding, (zie foto : tractorfan.nl/picture/785423/) lekt. De leiding zit als het ware niet diepgenoeg in het omhulsel. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen, gebeurt dit met een tang of ?

alvast bedankt,
groeten

5 reacties


Same Explorer 70 - opdraaien van een roterende brandstofpomp

Ik zou graag willen weten hoe deze pomp op te draaien is. Iemand heeft me verteld dat dit ook door stelplaten kan maar zijn er ook andere manieren?

Gr Bram

14 reacties


Same Explorer 70 - Remmen

Hallo,

De remmen van mijn explorer 70 pakken niet meer zo goed. ik heb het oliepotje rechtsvoor onder de motorkap bijgevuld, heb enkele keren met de rem gepompt en nadien de nippels losgedraait om te ontluchten maar dit heeft niets uitgedaan. Kan iemand helpen?

5 reacties


Same Explorer 70 - Koeling/ventilatie

Hallo iedereen,

Ik ben voor mijn explorer op zoek naar elektrische schema's of de oplossing voor mijn ventilatie. hij wil niet meer gaan blazen en heb al overal gezocht, denk ook niet dat het 1 van de zekeringen is. Alle info over die zekering of wat mogelijks het probleem kan zijn is welkom!!

Alvast bedankt!

4 reacties


Same Explorer 70 - Achterbrug word gloeiend heet

Sinds gistermiddag word de achterbrug van onze Same gloeiend heet. Ik was water aan het rijden met de giertank toen ik witte rook onder de cabine ontdekte. Dat ik uitstapte ben ik gaan kijken waar zit vandaan kwam. De hele achterbrug, achteraf en zelfs de trekbek waren vreselijk warm/heet.

Ons idee zelf was dat er te veel / te weinig olie in de achterbrug zit. Heeft iemand verder een idee?

32 reacties


Same Explorer 70 - Koppeling slipt door

Mijn koppeling slipt door van mijn explorer 70, iemand hier ervaring mee of tekeningen?
Kan ik deze opspannen?

mvg

17 reacties


Same Explorer 70 - Trekt niet op de weg?

Hallo,

Ik heb sinds een tijdje een probleempje met mijn explorer. Hij trekt sinds tijdje niet meer zo goed op de baan in 5e, wanneer hij valsplat - hellingen op rijd, terwijl hij dat vroeger wel deed. Weet iemand wat dit kan zijn?

alvast bedankt

grtz

24 reacties


Same Explorer 70 - Aftakas rem

Myn aftakas op mijn same explorer 70 4wd staat direct stil bij het uitschakelen. dit is natuurlijk niet gezond voor de machine die eraan hangt.. weet iemand wat ik hier kan aandoen? of valt dit niet op te lossen, omdat deze hydraulisch gestuurd word zoals ik vernomen heb.

9 reacties


Same Explorer 70 - Achterruit onder kopen

Hallo,

Ik heb een tijdje geleden een ongelukje gehad met mijn achterruit van mijn same explorer ii 70. Het gaat niet om de achterruit boven maar om de smalle rechthoekige ruit onder. Weet iemand waar ik zo'n ruit zou kunnen bestellen?

Alvast bedankt.
Grtz Bernd

17 reacties


Same Explorer 70 - Bediening hef

Hallo,

Omdat ik de bediening van de hef zou willen laten aanspannen en voorzien van andere boutjes en borgmoeren wil ik de kast er rond naar boven halen. Deze kan los maar niet volledig naar boven omdat er midden in het plastichulsel nog een metalen gleuf zit waarnaast de bediening van hef en dieptecontrol zit. Op deze metalen behuizing staan ook de waardes van diepte (0 tot 12) Weet iemand hoe ik dit ook naar bovenhaal of hoe ik dit zou kunnen doen? Iemand die toevallig tekeningen hiervan heeft?

Grtz

3 reacties


Same Explorer 70 - Probleem lift

Hallo,

Ik heb me overtijd een same explorer 70 gekocht 4x4 etc, goed trekkertje maar heb een probleempje met de lift. De lift gaat automatisch omhoog wanneer ik teveel gas geef, dus door trilling denk ik. Het hendeltje enzo is al bijgespannen maar dit komt steeds weer losser. Iemand voorstellen?

14 reacties


Same Explorer 70 - start niet goed

Hallo wij hebben thuis een same explorer 70 staan maar deze start als hetr net bij het vriespunt is geweest niet meer ook is het zo dat als die na een lange tijd starte eindelijk aan slaat hij hoog in de toeren gaat en ver volgens uit valt.
wat kan hiet de oorzak van zijn ?

16 reacties


Same Explorer 70 - stuurbekrachtiging

Stuurbekrachtiging valt uit als het gas wordt losgelaten

14 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Same machines