Ervaringen met Spezima voorsnijder/vuilafscheider

Vanwege steeds verstopte kruisbalk verdeler ben ik op zoek naar een oplossing die werkelijk helpt om dit te voorkomen. Heb op de bouwland en op de zodenbemester een kruisbalkverdeler, en op de tank een snijfilter (fijnfilter uitvoering), dit werkt mooi, alleen bij mest met veel kuilgras en stro verstopt de inlaat van de kruisbalk bij elke tank alsnog, ook wanneer ik bij elke tank het snijfilter leegmaak. Het gaat om een 6m3 tank met vacuumpomp en 6" aansluiting. Om de mest te ontdoen van stro/gras ed. in plaats van alleen de troep uit elkaar te trekken en een deel ervan uit te filteren, zou de Spezima vuilafscheider misschien een optie zijn? Zijn er leden die hier ervaring mee hebben? Reinigt deze goed en is de doorstroming acceptabel?

Hoe koeien voeren met 1 machine?

Gisteren was niet zo'n topdag want voor de zoveelste keer moest ik het snijbord van mijn trioliet voerbak voor de zoveelste keer uit elkaar trekken. Het is allemaal niet zo'n ramp als het een keertje gebeurd maar de algehele staat van het snijbord wekt niet echt vertrouwen en ik zal dit jaar er wel een beetje geld in moeten steken. Of, ik ga op zoek naar iets anders en zijn er goede ideeën hier. Eisen: zelfladend en moet een net snijvlak achterlaten, ook bij heel droog spul. En het zou ook leuk zijn als ie met matig gesneden ronde balen zou kunnen omgaan en als emdat zonder bewegend mes kan zou het prachtig zijn. Ik kwam laatst een kleine zelfrijdende RMH voermengwagen tegen, dat lijkt me ook wel. Jaren geleden heb ik naar een VDW voerbak gekeken met vast mes maar ik vond het de kwaliteit om te huilen en droge kuil maakte die een beetje een bende van.

Mengele LW

Laatste 1 reacties (20 totaal)

Fiat F100

Laatste 1 reacties (8 totaal)

Giant G2700

Laatste 1 reacties (79 totaal)

Herbert


Foto’s
228
Video’s
9
Topics
4
Reacties
3.489
Stemmen
4.790
Volgers
24

Over mij

Woonplaats: Twente
Leeftijd: 31jr
Laatst online: 4u geleden

Ik heb een melkveebedrijf met ongeveer 80 koeien, 40 stuks jongvee en een paar fok/meststieren. Zo'n 40 ha gras en 9 ha mais. Meerdere grondsoorten met zo'n 1/3 hoogveen, 1/3 zand gemengd met veen en 1/3 zandgrond. Probeer met een redelijk simpele bedrijfsvoering wel een goede productie te halen. Op het inkuilen na doe ik het meeste landwerk zelf.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering