Foto van: jim power
CM-serie

International 553

Foto’s
134
Video’s
6
Topics
8

Informatie over de International 553

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 553.

International CM-serie

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 553, gezamenlijk zo&apos;n 39.760 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Krachtige en wendbare machine. Geschikt voor bijna alle werk op een gemiddelde boerderij. Uiteraard is-ie te licht voor zaaicombinaties of zware schijveneggen, maar een drie-schaar ploeg wordt zonder probleem getrokken. Verder erg plezierig in doorsnee veldwerk als maaien, schudden, wiersen, zaaien, strooien, rollen etc.
Pluspunten
Taaie en felle motor - zwaarste drie-cylinder motor van IHC!;
Veel hefvermogen;
Veel trekkracht;
Laag eigen gewicht;
Robuuste achterbrug.
Minpunten
Geen stuurbekrachtiging.

Gebruikerservaring

Krachtige en wendbare machine. Geschikt voor bijna alle werk op een gemiddelde boerderij. Uiteraard is-ie te licht voor zaaicombinaties of zware schijveneggen, maar een drie-schaar ploeg wordt zonder probleem getrokken. Verder erg plezierig in doorsnee veldwerk als maaien, schudden, wiersen, zaaien, strooien, rollen etc.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

International 553 - Verschil in spatborden van een 523

Is er ooit verschil geweest in de spatborden van een 523 en een 553? ik heb een setje aan kunnen kopen maar er zitten kleine verschillen in zo als het randje onder aan het spatbord.

0 reacties


International 553 - Klaarmaken en opvoeren voor trekkertrek

Beste tf'ers,

Ik heb afgelopen twee jaar met de 744 van mijn vader wat trekkertrek gereden. Niet opgevoerd en 'standaard' 16.9/R34 banden, omdat hij ook nog elke dag de koeien voert. Nu wil ik wel een stapje verder met trekkertrek, en dus ook betere banden aanschaffen en mooi opvoeren. Mijn opa heeft nog een 553 staan voor de hobby, die zou ik mogen gebruiken om trekkertrek mee te rijden. Het is een mooie trekker en hij staat bijna altijd stil, dus een mooie kans.

Nu is het dus zo dat hij maar 50 pk heeft, maar (volgens internet met 2700 kg) net te zwaar is voor de 2,5 ton. Hoeveel kilo raak ik kwijt als ik het moedergewicht eraf haal? Of kan ik hem beter vol gewicht hangen en 3,5 gaan rijden? En dan mijn volgende vraag: hoeveel pk kan ik er ongeveer bij krijgen als ik hem opschroef? En dan mag er best wat bij, maar het moet niet zo zijn dat ik met elke run stukken maak.

Denken jullie dat ik ver zal komen met deze trekker? Ik hoor het graag!

Tim

33 reacties


International 553 - Ophanging moederblok international 553

Heeft er iemand een stuk van de voorkant van een international 553? Het gaat om het stuk waar het moederblok aan hangt. Weet niet precies hoe dat heet. Is dat onderdeel nog te verkrijgen of heeft iemand het over van een oude trekker? Dat stuk waar die 4 gaten inzitten kan niet meer gerepareerd worden. Nu kan er geen moederblok meer aan hangen en de wielen komen meteen van de grond als er wat in de hef hangt.

1 reactie


International 553 - Kleuren van international 553

Beste,
Wat zijn de ral kleuren van een international 553?
En hoeveel liter verf heb je nodig van het rode en hoeveel van de witte?
Ik wil de velgen helemaal wit spuiten en dan nog een klein stukje op de motorkap zoals origineel is.
En wat is een handige verspuit voor dit klusje ?
Als ik deze verf bij histoparts zal kopen, moet ik dan ook verdunner en verharder kopen? En hoe maak je de verf klaar voor te spuiten met een spuitpistool?
En als je de tractor volledig hebt geschuurd en je wilt hem spuiten moet je hem dan helemaal ontvetten met wasbenzine vokr je gaat spuiten?
Groet
Wouter
Groet wouter

1 reactie


International 553 - Onderdelen

Ik vroeg me af of er nog vervang onderdelen te verkrijgen zijn hiervoor? Zoja, waar ergens? Eventueel online? Ikzelf ben van Belgie
Alvast bedankt

1 reactie


International 553 - 3 cilinder lijn pomp

Wie weet een 3 cilinder lijn pomp voor een inter 553

11 reacties


International 553 - agriomatic-s

Hallo.
ik heb een 553 agriomatic-s.
ik zette hem in zijn achter uit met de hendel naar achter om achteruit te rijden,
maar nu reed hij eerst vooruit en daarna pas achteruit als hij druk begint op te bouwen en bekrachtigd dan 2 lamelle pakketten.
zou dit in het vertiele blok kunnen zitten ??
denk zelf van wel de olie is ook zwart (verbrand).

in zijn hoge versnelling slipt hij ook.

m.v.g. henry case IH

11 reacties


International 553 - agriomatic-s

Hallo.
afgelopen winter heb ik
een 553 met agriomatic-s op geknapt.
maar nu heb ik een vraag.
als ik een tijdje gereden heb en de versnellingsbak- olie is warm en ik zet de trekker uit, en na 5 minuten weer aan dan duurt het 1-4 minuten voor dat de agriomatic weer werkt. de trekker heeft tot nu toe nog maar 55 u gelopen na dat hij gemaakt is.
wat zou het probleem kunnen zijn ???
als de olie koud is dan doet hij het perfect.
gr henry case IH

46 reacties


Video’s

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle International machines