Foto van: fam.akker
CM-serie

International 553

Foto’s
159
Video’s
8
Topics
20

Documenten

Typeblad D-179

2 pagina’s, 0.59MB

Service Manual Hydraulic Draft Control

68 pagina’s, 5.14MB

Informatie over de International 553

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de 553.

International CM-serie

Overige machines in deze serie:

Ervaring

Er is een <strong>tiental</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de 553, gezamenlijk zo&apos;n 39.760 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Krachtige en wendbare machine. Geschikt voor bijna alle werk op een gemiddelde boerderij. Uiteraard is-ie te licht voor zaaicombinaties of zware schijveneggen, maar een drie-schaar ploeg wordt zonder probleem getrokken. Verder erg plezierig in doorsnee veldwerk als maaien, schudden, wiersen, zaaien, strooien, rollen etc.
Pluspunten
Taaie en felle motor - zwaarste drie-cylinder motor van IHC!;
Veel hefvermogen;
Veel trekkracht;
Laag eigen gewicht;
Robuuste achterbrug.
Minpunten
Geen stuurbekrachtiging.

Gebruikerservaring

Krachtige en wendbare machine. Geschikt voor bijna alle werk op een gemiddelde boerderij. Uiteraard is-ie te licht voor zaaicombinaties of zware schijveneggen, maar een drie-schaar ploeg wordt zonder probleem getrokken. Verder erg plezierig in doorsnee veldwerk als maaien, schudden, wiersen, zaaien, strooien, rollen etc.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

International 553 - Knipperlicht knippert redelijk snel

Beste

Ik ben mijn tractor aan het opknappen en wil via deze weg even iets navragen.
Mijn knipperlicht pinkt redelijk snel en vroeg me af of dit origineel is. Er zit een nieuwe knipperlichtautomaat in.

Bedankt voor de reactie
Mvg stan

4 reacties


International 553 - Hefinrichting als steigerbegrenzer gebruiken

Ha Tf'ers,

Ik ben op zoek naar een andere manier om de hef als steigerbegrenzer te gebruiken bij mijn 553. Eerst had ik een 3hoeks bok naar het topstang punt, maar dat ding is loei zwaar en hing te laag. Dus nu wil ik het met losse sleepvoetjes doen. Wat ik nu heb gedaan, is de hef in zijn hoogste stand gezet, en vervolgens de hefarmen versteld, zodat de heflatten op een cm of 25 hangen. Nu is mijn vraag: kan dit? Als er druk op komt, gaat dit goed of wordt er dan intern het een en ander kapot gedrukt? Het is er natuurlijk niet op berekend om in zijn hoogste stand nog omhoog gedrukt te worden. Ik hoor het graag!
Tim

2 reacties


International 553 - Hoogte frontgewichten voor weegbrug

Hoi Tf'ers,

Ik ben op het moment een gewichtendrager aan het maken voor een 553 voor de trekkertrek (de vorige was niet goed). Nu ik de kans heb om wat nieuws te maken, wil ik die graag benutten door het gewicht zo ver mogelijk van de grill en zo laag mogelijk te hangen. Die eerste staat in het reglement, dus dat is niet zo moeilijk. Maar over de hoogte staat alleen dat het gewicht de weegbrug niet mag raken met op- en afrijden. Dus de vraag is: hoe hoog is een gemiddelde weegbrug? Of, hoe laag hangt jullie gewicht en levert dit problemen op? Ik kan nergens iets over de hoogte vinden en meten op de eerstvolgende trekkertrek gaat ook niet, want dan moet hij al af zijn. Ik ben benieuwd!

Mvg, Tim

23 reacties


International 553 - Uitleg werking van diepteregeling

Hallo ik ga af en toe ploegen met mij tractor maar zit altijd te klote met de diepteregeling heeft iemand hier uitleg over hoe deze het makkelijkst werkt

6 reacties


International 553 - Hefinrichting zakt niet meer en hydrauliekpomp blijft lopen

Bij mijn international 553 zakt de hefinrichting niet meer. wel blijft de hydrauliekpomp pompen.
Heb het kraantje van de hef blokkering / daalsnelheid al los gehad.
Heb het deksel onder de stoel al los gehad en vergeleken met het werkplaatsboek, maar kan niets vreemds ontdekken. Heb ook nog een International 523 waar het zelfde principe word gebruikt en als ik dit vergelijk met de 553 kan ik ook hier niet ontdekken wat er bij de 553 fout is.
Heeft iemand dit al eens meegemaakt of weet waar het eventueel aan kan liggen?

Alvast bedankt. Ron

19 reacties


International 553 - TIP: Hydraulische besturing geïnstalleerd.

Recentelijk heb ik een Calzoni hydraulische besturing geïnstalleerd op mijn IHC 553. Besteld via AHS-Hydro in Duitsland. Prachtige set! Hierdoor kost het besturen van de trekker geen enkele moeite meer! Veel eerder moeten doen...

Setje kostte mij € 899 excl. verzendkosten. Is mooi compleet met dubbele oliepomp, alle slangen, koppelingen, borgpennen, kogelgewrichten, cylinder, montagesteun en handleiding. De dubbele oliepomp zorgt er voor dat de besturing z'n eigen olie circuits heeft. Bij gelijktijdig gebruik van andere hydraulische toepassingen (hef, machines) wordt besturen hierdoor niet beïnvloedt.

Samen met mijn zoon in een avondje gemonteerd!

2 reacties


International 553 - zekering vervangen daarna problemen geen stroom meer

Ik heb sinds kort een IHC 553, mijn verlichting deed het voor niet en mijn toeter en richtingaanwijzers niet, na in de zekering kast gekeken te hebben misten er 3 stuks, te weten de linker 2 en de rechter alles in het midden zat er gewoon in. heb mijn zekeringen na gekeken en waar nodig vervangen, toen ik de meest rechter deed kreeg ik een fonkje, en daarna deed hij helemaal niets meer. alle andere bekeken maar geen is door gebrand, alleen heb nu geen stroom meer. lampen dashboard branden niet meer, en kan ook niet meer via de trekknop starten, heeft iemand een idee wat het kan zijn, zit er misschien ergens een hoofdzekering verstopt die ik niet heb kunnen vinden.

17 reacties


International 553 - Geen serie nummer

Ik heb het bijzondere geval dat mijn trekker niet beschikt over een typeplaatje of ingeslagen nummer. Heeft iemand een idee om dit op te lossen? Misschien een nummer van een sloper?

Alvast bedankt!

1 reactie


International 553 - Startmotor stopt niet na starten.

Sinds zojuist gebeurt er iets vreemds met de startmotor van mijn 553. Bij het starten slaat de motor gewoon aan, maar de startmotor stopt niet meer. Heb de accuklem er maar afgehaald. Motor uitgeschakeld en contact uitgezet. Bij opnieuw bevestigen van de accuklem wordt de motor zo weer gestart.

Wat is er aan de hand? Startmotor defect? Hoe kan ik dit testen/doormeten? Hoor graag...

32 reacties


International 553 - Locatie ingeslagen VIN nummer

Beste Tf'ers,

Ik wilde de International 553 registreren en heb dat gedaan met een ingeslagen nummer waarvan ik dacht dat het het VIN was. Dit bleek de verkeerde, want de Rdw vraagt nu een foto van de zijkant van het voertuig, het typeplaatje en het ingeslagen VIN. Die eerste twee zijn goed gelukt, maar nergens kan ik een ingeslagen nummer vinden wat overeenkomt met het nummer op het typeplaatje.
Waar zou deze moeten staan? Ik vind alleen ingeslagen nummers op de motor en twee rechts op de versnellingsbak, maar die komen in de verte nog niet overeen met de D******D****** indeling. Ik hoor het graag!

Tim

34 reacties


International 553 - Probleem met remmen

Als ik rem met gekoppelde pedalen, dan stuitert de linker rem bij flink intrappen terug. Als ik achteruit rijd het omgekeerde, dan stuitert de rechter rem terug. Vooral op de weg is dit soms bloedlink, omdat bij fors remmen plots de trekker links "grijpt" en dan de trekker ook naar links schiet!

Ik weet niet hoe de remmen van dit type precies werken, maar het lijkt wel of de remmen "tegen elkaar in" werken... Hoe is dit te verhelpen?

4 reacties


International 553 - Plaats typeplaatje

Weten jullie waar ik normaliter het typeplaatje van deze trekker zou moeten kunnen aantreffen? Ik heb de hele trekker bekeken en kan nergens iets vinden... ben op zoek naar het serienummer i.v.m. kentekenregistratie...

1 reactie


International 553 - Verschil in spatborden van een 523

Is er ooit verschil geweest in de spatborden van een 523 en een 553? ik heb een setje aan kunnen kopen maar er zitten kleine verschillen in zo als het randje onder aan het spatbord.

0 reacties


International 553 - Klaarmaken en opvoeren voor trekkertrek

Beste tf'ers,

Ik heb afgelopen twee jaar met de 744 van mijn vader wat trekkertrek gereden. Niet opgevoerd en 'standaard' 16.9/R34 banden, omdat hij ook nog elke dag de koeien voert. Nu wil ik wel een stapje verder met trekkertrek, en dus ook betere banden aanschaffen en mooi opvoeren. Mijn opa heeft nog een 553 staan voor de hobby, die zou ik mogen gebruiken om trekkertrek mee te rijden. Het is een mooie trekker en hij staat bijna altijd stil, dus een mooie kans.

Nu is het dus zo dat hij maar 50 pk heeft, maar (volgens internet met 2700 kg) net te zwaar is voor de 2,5 ton. Hoeveel kilo raak ik kwijt als ik het moedergewicht eraf haal? Of kan ik hem beter vol gewicht hangen en 3,5 gaan rijden? En dan mijn volgende vraag: hoeveel pk kan ik er ongeveer bij krijgen als ik hem opschroef? En dan mag er best wat bij, maar het moet niet zo zijn dat ik met elke run stukken maak.

Denken jullie dat ik ver zal komen met deze trekker? Ik hoor het graag!

Tim

33 reacties


International 553 - Ophanging moederblok international 553

Heeft er iemand een stuk van de voorkant van een international 553? Het gaat om het stuk waar het moederblok aan hangt. Weet niet precies hoe dat heet. Is dat onderdeel nog te verkrijgen of heeft iemand het over van een oude trekker? Dat stuk waar die 4 gaten inzitten kan niet meer gerepareerd worden. Nu kan er geen moederblok meer aan hangen en de wielen komen meteen van de grond als er wat in de hef hangt.

1 reactie


International 553 - Kleuren van international 553

Beste,
Wat zijn de ral kleuren van een international 553?
En hoeveel liter verf heb je nodig van het rode en hoeveel van de witte?
Ik wil de velgen helemaal wit spuiten en dan nog een klein stukje op de motorkap zoals origineel is.
En wat is een handige verspuit voor dit klusje ?
Als ik deze verf bij histoparts zal kopen, moet ik dan ook verdunner en verharder kopen? En hoe maak je de verf klaar voor te spuiten met een spuitpistool?
En als je de tractor volledig hebt geschuurd en je wilt hem spuiten moet je hem dan helemaal ontvetten met wasbenzine vokr je gaat spuiten?
Groet
Wouter
Groet wouter

1 reactie


International 553 - Onderdelen

Ik vroeg me af of er nog vervang onderdelen te verkrijgen zijn hiervoor? Zoja, waar ergens? Eventueel online? Ikzelf ben van Belgie
Alvast bedankt

1 reactie


International 553 - 3 cilinder lijn pomp

Wie weet een 3 cilinder lijn pomp voor een inter 553

11 reacties


International 553 - agriomatic-s

Hallo.
afgelopen winter heb ik
een 553 met agriomatic-s op geknapt.
maar nu heb ik een vraag.
als ik een tijdje gereden heb en de versnellingsbak- olie is warm en ik zet de trekker uit, en na 5 minuten weer aan dan duurt het 1-4 minuten voor dat de agriomatic weer werkt. de trekker heeft tot nu toe nog maar 55 u gelopen na dat hij gemaakt is.
wat zou het probleem kunnen zijn ???
als de olie koud is dan doet hij het perfect.
gr henry case IH

46 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle International machines